Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Ντοκουμέντο! - Το πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων για τη λίστα Λαγκάρντ

Οι καταθέσεις των ανθρώπων που την παρέλαβαν από το Παρίσι 
Το Βήμα αποκαλύπτει το πόρισμα των εισαγγελέων Γρηγ. Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη με τους λογαριασμούς των συγγενών του Γ. Παπακωνσταντίνου!

Παράλληλα δημοσιεύουμε όλες τις καταθέσεις των ανθρώπων , που παρέλαβαν την πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ από το Παρίσι.

Εξαιρετικό για την υπόθεση στοιχείο,όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας είναι το γεγονός ότι ο ψηφιακός δίσκος (CD) που παρελήφθη αρμοδίως από τις Αρχές της Γαλλίας, περιέχει συνολικά 2062 αρχεία, ενώ...
η φορητή μονάδα αποθηκεύσεως (USB), περιέχει 2059 στοιχεία.  

Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα της σύγκρισης του περιεχομένου των δύο ηλεκτρονικών αρχείων που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές. Δηλαδή του αντιγράφου του αρχικού που ελήφθη πριν από περίπου ένα χρόνο και του πιο πρόσφατου που παραδόθηκε στις ελληνικές Αρχές από τις γαλλικές μετά από σχετικό αίτημα.

Ιδιαίτερη αξία για τη διαφορά αυτή έχει η κατάθεση του Διευθυντή στην Κεντρική Υπηρεσία του ΣΔΟΕ κυρίου Θεόδωρου Φλωράτου μέλους της τριμελούς επιτροπής που μετέβη πρόσφατα και μάλιστα αυθυμερόν στην Γαλλία με προκειμένου να παραλάβει εκ νέου την περίφημη λίστα και ο οποίος μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, κατέθεσε τα εξής ενδιαφέροντα:

«Προσωπικά υπέβαλα τα ακόλουθα ερωτήματα παρουσία των λοιπών μελών της επιτροπής.

Πρώτον εάν ο ψηφιακός δίσκος που παραλαμβάναμε είναι ακριβώς ίδιος με εκείνον που παρεδόθη την πρώτη φορά. Η απάντηση ήταν ναι.

Δεύτερον πόσα ονόματα περιέχει αριθμητικά. Η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι περιέχει δύο χιλιάδες εξήντα δύο (2.062) ηλεκτρονικούς φακέλους και ότι ο κάθε φάκελος περιέχει το προφίλ του καταθέτη
».