Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012

Κατηγορηματικό «όχι» σε όλα από την Τρόικα

Νέα δεδομένα στη διαπραγμάτευση για το πακέτο μέτρων φέρνει η άρνηση της Τρόικα στις προτάσεις τόσο της ΔΗΜΑΡ όσο και του ΠΑΣΟΚ, δυναμιτίζοντας τη συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού. 

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, οι δανειστές μας είναι αρνητικοί και στα δύο ζητήματα που έχει θέσει η ΔΗΜΑΡ, δηλαδή...
το οικογενειακό επίδομα και την επέκταση των συλλογικών συμβάσεων.

Παράλληλα, η Τρόικα δεν δέχεται την πρόταση του ΠΑΣΟΚ κάθε ιδιωτικοποίηση να πρέπει να κυρωθεί από την Βουλή, μια θέση που ασπάστηκε και ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας λέγοντας πως κανένας δεν πρόκειται να επενδύσει στην Ελλάδα αν κάθε ιδιωτικοποίηση πρέπει να περνά από το Κοινοβούλιο. 

Σε ότι αφορά την προετοιμασία του πακέτου μέτρων που θα παρουσιασθεί στο Euro Working Groupd ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως όλα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους. 

Σύσκεψη στο ΠΑΣΟΚ - Η ΔΗΜΑΡ «κατεβάζει» τους τόνους 
Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Ιπποκράτους υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και να ληφθούν αποφάσεις για τη διαπραγματευτική στάση του κόμματος. 

Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ επιχειρείται να πέσουν οι τόνοι, αφού ξεκαθαρίζεται ότι καταψήφιση των μέτρων - εφόσον κατατεθούν σε ένα νόμο μαζί με τα εργασιακά- δεν σημαίνει και απόσυρση της δεδηλωμένης προς την κυβέρνηση. 

Από iefimerida