Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Το ιδιαίτερο γραφείο του Μεϊμαράκη, οι τοκογλυφίες και μία αυτοκτονία

Τον Δεκέμβριο του 2009, ο συνεργάτης και κουμπάρος του Ευάγγελου Μεϊμαράκη βρέθηκε πυροβολημένος μέσα στο αυτοκίνητο του. Ένα ιδιόχειρο σημείωμα εξηγούσε πως ο ίδιος έβαλε τέλος στη ζωή του. 

Ο πρώην υπουργός Άμυνας δεν πήγε στην κηδεία του παιδικού του φίλου. Η παράξενη απουσία του υπουργού ήταν το λιγότερο. Από το σημείωμα του αυτόχειρα έλειπε μια σελίδα, ενώ στις υπόλοιπες τέσσερις ενέπλεκε τον αδελφό της ιδιαιτέρας του Μεϊμαράκη σε κύκλωμα τοκογλυφίας και εκβιασμών. 

Μια φράση της ιδιαιτέρας του υπουργού, «μην βγάλετε...
την 5η σελίδα γιατί θα κάψουμε τον Μεϊμαράκη», είναι ίσως μια εξήγηση που δεν μπορεί να δώσει η έρευνα της Αστυνομίας. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, κάποιος ανώνυμος τηλεφώνησε στην κόρη του αυτόχειρα για να της πει πως θα πεθάνει αν συνεχίσει την υπόθεση.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Tη συνέχεια του ρεπορτάζ μπορείτε να τη διαβάσετε στην έντυπη έκδοση του Hot Doc που κυκλοφορεί στα περίπτερα, καθώς δεν έχει αναρτηθεί ολόκληρο στο Ιντερνετ.

Αγόρασα το συγκεκριμένο έντυπο (του Κώστα Βαξεβάνη) σήμερα για πρώτη φορά. Αν και διαφωνώ κάθετα με το ιδεολογικό του στίγμα, θαύμασα το θάρρος και το σθένος των συντακτών του να ασχολούνται με θέματα που καίνε.