Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Ψυχάρης – η Λουκά της δήθεν ενημέρωσης, προειδοποιεί: ευρώ ή Φράγκο

Σήμερα είναι Κυριακή, και δεν θα τη χαραμίσουμε για τον Ψυχάρη: τη Λουκά, του παρωχημένου Τύπου). Αύριο, όμως, θα ασχοληθούμε ιδιαίτερος με τα ναυαρχιδια (δεν ξέρω που πάει ο τόνος) της προπαγάνδας.

Προς το παρόν για το «πραξικόπημα» (του 2011), ισχύουν τα παρακάτω:

Ο Γ. Α. Παπανδρέου, διαψεύδει!

Ο σπιθαμιαίος… Ο Π. Μπεγλίτης, ντε, κι αυτός διαψεύδει!

Ο γίγαντας… Ο Φ. Φράγκος ντε, διαψεύδει!

Ο Βγήκας… Ε, λάθος! Ο Μπίκας – ο πρώην της ΕΥΠ, διαψεύδει (Σημ.: Αυτός, βέβαια, και να μάθαινε τότε (το 2011) κάτι για πραξικόπημα δεν είχε πολίτευμα να προστατέψει, διότι...
το Δημοκρατικό Πολίτευμα είχε ήδη καταλαληθεί, μετά την υπογραφή του 1ου Μνημονίου από το ΓΑΠ…)

Ο δε αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο Δ. Κωσταράκος… Άστα, ράκος! Διάψευση κι αυτός, τιουτένια… ε, τουιτένια (ήθελα να γράψω, δηλ. μέσω twitter). Στο τιτίβισμά του λέει: «Τα περί πραξικοπήματος πέρυσι τον Νοέμβριο είναι απόλυτα αβάσιμα και προσβλητικά για τις ΕΔ. Είμαστε οι φρουροί της πατρίδος και όχι επίορκοι». Μετά από αυτή τη δήλωση (που τη σκέφτηκε μόνος του) είπε να γράψει κι ένα ανέκδοτο. Αλλά δεν μπορούσε να βρει κάτι πιο γελαστικό από αυτό που έγραψε στην τελευταία πρόταση της δήλωσης… (Σημ.: Στρατηγέ μου δεν αρκεί η: «Υπακοή εις το Σύνταγμα τους νόμους και τα ψηφίσματα…», πρέπει να ξέρουμε και τι λέει το Σύνταγμα. Για περισσότερα όρα άρθρο 120 του Συντάγματος των Ελλήνων.)

Στην ίδια κατάσταση με τον προηγούμενο και ο Πάνος (ο Παναγιωτόπουλος), ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι προσηλωμένες στο καθήκον που τους έχει τάξει το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Ελληνικός Λαός: να διασφαλίζουν και να κατοχυρώνουν την Εθνική Ανεξαρτησία, την Κυριαρχία και την Εθνική Ακεραιότητα της χώρας. Όλα τα άλλα είναι εκτός πραγματικότητας…». (Σημ.: Με τέτοια δήλωση, όλοι καταλαβαίνουμε ότι θα ψηφίσει ΟΧΙ στο Μνημόνιο 2… Ή μήπως λάθος καταλαβαίνουμε;)

Οπότε, όλοι οι παραπάνω με τις μαρτυρίες τους καθιστούν το δημοσίευμα του ΒΗΜΑΤΟΣ περί πραξικοπήματος ψευδές.

Άρα, το λόγο έχει ο εισαγγελέας (ο νόμος μόνον τη φωτογραφία του υπευθύνου δεν έχει):

Ποινικός Κώδικας
Άρθρο 191. 
1. Σε φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και σε χρηματική ποινή καταδικάζεται όποιος διασπείρει σε οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις ή φήμες ικανές να επιφέρουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή να ταράξουν τη δημόσια πίστη ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στο εθνικό νόμισμα ή στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας ή να επιφέρουν διαταραχή στις διεθνείς σχέσεις της χώρας. Αν η πράξη τελέστηκε επανειλημμένα μέσω του τύπου, ο υπαίτιος καταδικάζεται τουλάχιστον σε φυλάκιση 6 μηνών κι σε χρηματική ποινή τουλάχιστον διακοσίων χιλιάδων μεταλλικών δραχμών.
2. Όποιος από αμέλεια γίνεται υπαίτιος κάποιας από τις πράξεις της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή.
Από massmedia-gr