Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΟΠΥΥ – Θα βροντήξει το «κανόνι»

Έχω αναφερθεί πολλές φορές με άρθρα μου στο μαύρο χάλι της υγείας, και στο ακόμα πιο μαύρο (και άραχνο) του ΕΟΠΥΥ. 

Σήμερα, διάβασα ένα δημοσίευμα το οποίο αξίζει τον κόπο να το δούμε ΟΛΟΙ για να καταλάβουμε ΤΙ πρόκειται να γίνει με την υγεία σ’ αυτή τη χώρα. 

«Τρόπους εξόφλησης των οφειλών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και κάλυψης των υποχρεώσεων προς φαρμακοποιούς, κλινικές, φαρμακοβιομηχανίες και..ιατρούς θα εξετάσουν οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος και Εργασίας Γ. Βρούτσης σε διυπουργική σύσκεψη που...
θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών.

Οι εκπρόσωποι των κλινικών έχουν προειδοποιήσει πως εάν δεν πληρωθούν μέχρις τις...30 Σεπτεμβρίου, θα αναστείλουν τις επί πιστώσει νοσηλείες των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στις κλινικές, στις μονάδες τεχνητού νεφρού και στις μονάδες εντατικής θεραπείας των κλινικών. 

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει προτείνει μόνο για το τελευταίο τρίμηνο του 2012 ο Οργανισμός να καλύπτει μόνο το 50% του κλειστού ενοποιημένου νοσηλείου και το υπόλοιπο 50% θα αποτελεί συμμετοχή του ασθενή. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς έχει δηλώσει πως μέχρι τέλος του χρόνου ο Οργανισμός θα πληρώσει 100 εκατ. ευρώ στις κλινικές και 900 εκατ. ευρώ στους φαρμακοποιούς, από το σύνολο του 1 δισ. ευρώ με το οποίο θα ενισχύσει τον ΕΟΠΥΥ ο προϋπολογισμός. 

Τα χρέη του ΕΟΠΥΥ αποτελούν βραδυφλεγή βόμβα για τον προϋπολογισμό και εκτιμάται πως στο τέλος του 2012 θα ανέλθουν στα 3 δισ. ευρώ. 
Πηγή: Newsroom ΔΟΛ». 

Πως σας φαίνεται; 
Όλα καλά; Μόνο καλά δεν είναι. 
Αφού οι κυβερνήσεις των τελευταίων 30ετων ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ στο χρέος τη χώρα…. 
Αφού ΚΑΤΑΧΡΕΩΣΑΝ τα ταμεία ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ τα χρήματα των ασφαλισμένων…. 
Αφού κατόρθωσαν να πληρώνουν τα φάρμακα στις βιομηχανίες σε εξωφρενικές τιμές…. 
Αφού έβαλαν χέρι με εγκυκλίους στη συμμετοχή των ασφαλισμένων στην αγορά φαρμάκων…. 
Αφού έριξαν στην ΑΝΕΡΓΙΑ τους μισούς (και παραπάνω) Έλληνες….. 
Αφού έβγαλαν συντάξεις σε ΟΛΟΥΣ τους αλλοδαπούς ψηφοφόρους τους….. 
Αφού στέρησαν τέλος (έχει κι άλλα αλλά δεν τα γράφω) το ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΑΓΑΘΟ, την ΥΓΕΙΑ από τον κοσμάκη με τα επιστημονικής φαντασίας σχέδια τους, έφτασαν στο τέλος, εκεί που δεν έχει γυρισμό. 

Λένε σε ΕΜΑΣ, στους ανέργους, στους φτωχούς, στους αρρώστους, το γνωστό «ΕΧΕΤΕ ΛΕΦΤΑ, ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΖΕΙΤΕ, ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ, ΠΕΘΑΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΣΑΣ». 

Μας ζητούν να ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ, προκειμένου να γίνουμε καλά. Να ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ αυτά που πληρώναμε τόσα χρόνια για να έχουμε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, γιατί τα λεφτά μας πήγαν ΟΧΙ για την υγεία μας, αλλά για να πλουτίσουν κάποιοι, είτε αυτοί λέγονται φαρμακοβιομηχανίες, είτε λέγονται ομόλογα, είτε τσέπες πολιτικάντηδων και παρατρεχάμενων. ΠΟΥ είναι η δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα, να αρπάξει από υπουργούς μέχρι γραμματείς και φαρισαίους και να τους κλείσει φυλακή; 

Αλλά ΠΟΙΟΣ θα αφήσει τη δικαιοσύνη να λειτουργήσει; 

Βλέπετε, ΟΛΟΙ είναι συνένοχοι στο έγκλημα που διαπράχτηκε και εξακολουθεί να διαπράττεται. Ο κόσμος στενάζει στα νοσοκομεία. 

Είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ εκείνοι που ΔΕΝ έχουν να πληρώσουν συμμετοχή για να αγοράσουν τα φάρμακα τους και μένουν στο έλεος του ΘΕΟΥ. 

Το «κράτος πρόνοιας» πετυχε να μας βάλει στο δίλλημα «η θα πληρώσεις τα φάρμακα (αν έχεις) η θα αγοράσεις φαί για την οικογένεια σου». Και το κερασάκι στην τούρτα, τι άλλο; 
Τα ΧΡΕΗ του ΕΟΠΥΥ προς ΟΛΟΥΣ. 
ΚΑΝΕΙΣ όμως δεν λέει ότι ο ΕΟΠΥΥ στους πρώτους που είναι υπερχρεωμένος είναι στους ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ , σε εκείνους που του κάνουν «πίστωση» μια ζωή.
Θα βροντήξει το «κανόνι» της χρεοκοπίας στον ΕΟΠΥΥ. 
Έρχεται (δυστυχώς) εκείνη η στιγμή, και δεν τον σώζουν οι «συσκέψεις» των «αρμοδίων». 
Ούτε τα όποια «μπαλώματα» με καταβολή χρημάτων έναντι προς τους πιστωτές του. Εκείνοι που θα το πληρώσουν πολύ ακριβά, ακόμα και με τη ζωή τους, θα είναι οι ασφαλισμένοι. 
Ποιοι ασφαλισμένοι δηλαδή, και ΠΟΥ ασφαλισμένοι; 

Βασίλης Τσούγκαρης 
tsougarisgnomi@gmail.com