Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Papandreou: We are not the problem

Παπανδρέου: "Δεν είμαστε οι Έλληνες το πρόβλημα"
Για ορισμένους που κάνουν υποδείξεις, ηθικολογούν και αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους έκανε λόγο ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας πως οι Έλληνες δεν είναι το πρόβλημα
Στην επιθυμία του ελληνικού λαού να παραμείνει στην Ευρωζώνη αναφέρθηκε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας ότι έχει αποδείξει πως έκανε τεράστιες θυσίες για να παραμείνει στην Ευρωζώνη.

Σε συνέντευξή του στο CNN International ανέφερε ακόμα ότι και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πρέπει να αποφασίσουν τι θέλουμε να κάνουμε με το ευρώ, συμπληρώνοντας ότι χρειάζεται βαθύτερη ολοκλήρωση, είτε πρόκειται για ευρωομόλογο είτε για κάτι άλλο, καθώς επίσης και...
ανάπτυξη, καθότι βρισκόμαστε σε ύφεση.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι πως οι πολίτες δεν θέλουν να πληρώνουν τους φόρους τους, ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε ότι κατά καιρούς πολλοί κάνουν υποδείξεις, ηθικολογούν και αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους, λέγοντας: "Εσείς οι Έλληνες είστε το πρόβλημα".

"Θα έλεγα ότι εμείς οι Έλληνες έχουμε ένα πρόβλημα: Δεν είμαστε το πρόβλημα. Θα ήταν πολύ βολικό αν ήμασταν εμείς το πρόβλημα: Διώχνεις την Ελλάδα, όλα είναι εντάξει. Αλλά τι συνέβη στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στην Ιταλία, σε ολόκληρη την Ευρωζώνη;", διερωτήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός.

Υποστήριξε ακόμη ότι "χρειαζόμαστε περισσότερη συνεργασία και λιγότερες απλουστεύσεις και προκαταλήψεις για το τι πρέπει να γίνει".

Σε ερώτηση για το εάν θα ήταν καλό να επιτύχει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ μια κυβέρνηση συνασπισμού ή αυτοδυναμία, σημείωσε ότι θα ευχόταν ήδη να είχε προκύψει κυβέρνηση από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση και υποστήριξε ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα είναι υπεύθυνο για το γεγονός ότι δεν σχηματίστηκε κυβέρνηση. "Συνεπώς αυτό δεν ήταν προφανώς και η πιο αξιόπιστη κίνηση", συμπλήρωσε.

Από news 247, βλιντεο από CNN