Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Σενάριο τρόμου

Μεγάλο δράμα περνάει ο Πάγκαλος καθώς το έχουν ξεχάσει από το κόμμα. Έτσι κι αυτός για να ξεσκάσει θα τα βάλει με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Εθνική τράπεζα με έκθεση της περιγράφει την παρούσα κατάσταση στην Ελλάδα αλλά και αυτή που θα προκύψει με την συνέχιση της πολιτικής του μνημονίου.

Σύμφωνα με την έκθεση η ανεργία θα φτάσει στο 35%. Ο στόχος είναι πολύ κοντά καθώς βρισκόμαστε ήδη στο 30%. Με λίγη προσπάθεια, αν όχι το φθινόπωρο, σίγουρα μέχρι το τέλος...
της χρονιάς θα τον έχουμε πετύχει. Τον στόχο.

Επίσης η αξία του νομίσματος θα έχει μειωθεί κατά 40%, με απλά λόγια η αγοραστική δύναμη μας θα είναι μειωμένη κατά αυτό το ποσοστό. Ο στόχος επίσης είναι πολύ κοντά. Μόλις εφαρμοστούν τα νέα μέτρα που προβλέπει το μνημόνιο συν τα μέτρα για να κλείσουν οι τρύπες όχι μόνο θα έχουμε φτάσει σε αυτόν τον στόχο αλλά η αγοραστική δύναμη προβλέπεται να εκμηδενιστεί.

Θα έχουμε μεγάλες ελλείψεις σε φάρμακα. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Τα νοσοκομεία δεν έχουν τα απαραίτητα υλικά με αποτέλεσμα ακόμα και να κλείνουν μονάδες, ενώ οι ασφαλισμένοι δεν μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακα που χρειάζονται καθώς τα ταμεία δεν πληρώνουν τους φαρμακοποιούς. Όσοι ακόμα έχουν αρκετά χρήματα για να αγοράζουν χωρίς συμμετοχή των ταμείων τα φάρμακα τους αναμένεται σύντομα να είναι ένα θλιβερό παρελθόν. Κανείς δεν θα μπορεί να έχει φάρμακα.

Μεγάλο πρόβλημα θα υπάρξει και με τον πληθωρισμό. Υποτίμηση νομίσματος, αύξηση τιμών, αύξηση μισθών, μικρότερη αγοραστική δύναμη. Βέβαια λόγω ευρώ δεν θα υπάρχει υποτίμηση νομίσματος αλλά θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να έχουμε αύξηση τιμών και παράλληλη μείωση μισθών με αύξηση της φορολογίας ώστε να επιτύχουμε την ανύπαρκτη αγοραστική δύναμη.

Γενικότερα, η έκθεση περιγράφει μια τρομακτική κατάσταση αν τελικά εφαρμοστούν οι μνημονιακές πολιτικές.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αντέδρασαν σε αυτήν την έκθεση της Εθνικής τράπεζας καθώς θεωρούν ότι είναι ευθεία παρέμβαση στις εκλογές σιγοντάροντας με τον τρόπο της για την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η μνημονιακή κυβέρνηση αφού μείωσε τους μισθούς, αύξησε τον ΦΠΑ, έβαλε χαράτσια, έκτακτες εισφορές, εισφορές αλληλεγγύης, αύξησε τα τιμολόγια της ΔΕΗ έκανε και το μεγάλο κόλπο.

Σκέφτηκε ο φιλολαϊκός Μπένι ο μισθοφάγος:  Όλο και κάτι θα τους έχει μείνει από τα έσοδα τους. Πρέπει να τους τα πάρω και αυτά. Και αν δεν έχουν να κόψουν το λαιμό τους να βρουν. Έτσι μείωσε το αφορόλογητο, αύξησε τα τεκμήρια και απαιτεί 25% αποδείξεων σε τεκμαρτά εισοδήματα.

Οπότε, ακόμα και μακροχρόνια άνεργος αν είναι κάποιος πρέπει να πληρώσει φόρο και να είχε βρει χρήματα να έκανε αγορές για να είχε συγκεντρώσει και τις αποδείξεις.

Καθημερινά στις τηλεοράσεις βλέπουμε ανθρώπους που δεν έχουν κανένα πρόβλημα επιβίωσης να το παίζουν σωτήρες και να μιλάν εκ μέρους ανθρώπων που δεν μπορούν καν να έχουν ένα πιάτο φαΐ.

Και όσο καλοπροαίρετοι και αν είναι, που δεν είναι, είναι αδύνατον να έρθουν στην θέση κάποιου που δεν έχει εισόδημα ή που το εισόδημα του δεν αρκεί ούτε καν για τα μισά χαράτσια του Μπενοσαμαρά.

Θα καταγγείλει το μνημόνιο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι ακριβώς με καταγγελία… θα πάρει όλο το χαρτομάνι των μνημονιακών νόμων, θα τα βάλει πάνω σε ένα τραπέζι και όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα ψιθυρίζουν από πάνω: «Άει χάσου μνημονιάκι»!

Και μετά θα γίνουν Πασοκοφώτης…

Η Ελλάδα θα βγει από το μνημόνιο, η Ισπανία θα μπει. Μετά θα βγει η Πορτογαλία από το μνημόνιο και η Ελλάδα από την ΕΕ. Θέμα χρόνου είναι από την ευρωπαϊκή ένωση να μείνει μόνο το ευρωπαϊκή. Αν και αυτό δεν είναι τόσο σίγουρο.

Ποιος θα μπει πρώτος στο μνημόνιο; Η Κύπρος ή η Ισπανία; Ή μήπως θα έχουμε καμιά έκπληξη;

Και νέα μέτρα θέλει να πάρουμε η Κομισιόν. Όλοι για τον ΣΥΡΙΖΑ δουλεύουν. Εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την στιγμή που αποφάσισα να παρανομήσω για να με κλείσουν στην φυλακή για να έχω τσάμπα φαγητό έμαθα ότι σε λίγο δεν θα υπάρχουν τρόφιμα στις φυλακές…

Γκαντεμιά…