Γράφει ο Μαγια
Ανεβάζει στροφές η πεμπτοφαλλαγγίτικη μαύρη προπαγάνδα της Διαπλοκής και της Τρόικας για την κατατρομοκράτηση και τον αναίσχυντο εκβιασμό του λαού, τον οποίο επιμένουν να εκλαμβάνουν ως διανοητικά καθυστερημένο!
Μην παρασύρεστε. Δεν τους έχει πιάσει ομαδικά ο πόνος, μήπως δεν συμμορφωθούμε προς τας υποδείξεις, βγούμε από.......
το ευρώ και δεν αντέξουμε τόσο μεγάλο κακό. Δεν είναι ούτε φιλεύσπλαχνοι, ούτε ανιδιοτελείς. Τόση πρεμούρα για το …καλό μας; είναι προφανές ότι, κάποιο λάκκο έχει η φάβα!…
Φοβούνται την ελληνική …αποκοτιά, ή μάλλον ανυπακοή: Οι εξοργισμένοι Ελληνες, στις 17 Ιούνη, να κατεβάσουν τα ρολά του εγχώριου παραρτήματος της διεθνούς κερδοσκοπίας και να κλείσουν οριστικά τον κύκλο των πιστών και ευήθων γαλαζοπράσινων μνημονιακών, που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και υπέγραψαν τις ανατριχιαστικού περιεχομένου συνθήκες της ντροπής και της καταστροφής.
Δεν είμαστε με την πλάτη στον τοίχο, όπως θέλουν να μας εμφανίσουν οι εντιμότατοι δανειστές μας. Αρκεί να βρεθεί απέναντί τους μια εθνικά αξιοπρεπής κυβέρνηση, με ακηδεμόνευτους, ικανούς και ευθυτενείς πολιτικούς, που θα προτάξουν ένα ρεαλιστικό, προοδευτικό Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης της χώρας.
Παρατηρώντας, πως πληθαίνουν οι προειδοποιήσεις προς το Δ΄ Ράιχ να αλλάξει ρότα, ίσως έχουν δίκιο όσοι ισχυρίζονται ότι, κρατάμε στα χέρια μας τις τύχες της Ευρωζώνης και όχι μόνο!
Μόνο τις τελευταίες ώρες χτύπησαν το «καμπανάκι»:
Ο γενικός διευθυντής του IIF Τσαρλς Νταλάρα, σε συνέντυξή του, που δημοσιεύτηκε χθες στην ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore: «Θα έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, την ΕΚΤ, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία» και τελικά «θα αποσταθεροποήσει το σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας».
Ο Τσαρλς Νταλάρα θεωρεί επίσης ότι, η Ευρωζώνη πρέπει να κατευθυνθεί προς μία «πιο ρεαλιστική» προσέγγιση ως προς τη λιτότητα, ώστε να μην σκοτώσει την ανάπτυξη.
Ο επικεφαλής του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών της Μόσχας Μ. Ντμιτρίεφ: «Αν η τρόϊκα ωθήσει την Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη μπορεί να πυροδοτηθεί όχι απλά ευρωπαϊκή, αλλά νέα παγκόσμια οικονομική κρίση, που θα συμπαρασύρει τις τιμές του πετρελαίου και θα δημιουργήσει επιπτώσεις πολύ χειρότερες από αυτές του 2008». Το «δεξί χέρι» του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν, τόνισε ότι «μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν άκρως επικίνδυνη για τη Ρωσία, που θα βρισκόταν αντιμέτωπη ακόμα και με κοινωνικές αναταραχές». Η Ρωσία πάντως παρακολουθεί πολύ στενά την όλη εξέλιξη και «θα κάνουμε ότι μπορούμε γαι να την αποτρέψουμε», κατέληξε ο Μ.Δημήτριεφ.
Ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης Νικ Κλεγκ, δήλωσε ευθέως πως μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα προκαλούσε «απρόβλεπτη και ανεπανόρθωτη ζημιά», τόσο στην βρετανική οικονομία, όσο και ευρύτερα στην ευρωπαϊκή». Κάλεσε δε τους Ευρωπαίους ηγέτες να στρέψουν τα βέλη τους ξεκάθαρα προς το Βερολίνου, λέγοντας πως μέχρι τώρα η αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη υπήρξε «αξιοθρήνητα αποσπασματική» και πρέπει άμεσα να αλλάξει για να σταματήσει να υπονομεύει την προσπάθεια για ανάκαμψη».
Μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα πλήξει τις ευρωπαϊκές οικονομίες κι αυτό με την σειρά του θα πλήξει τις εξαγωγές της Κίνας, δήλωσε ο Murtaza Syed, εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Κίνα.
«Tα γεγονότα αποδεικνύουν ότι ακολουθήσαμε λάθος δρόμο. Τώρα πρέπει να αλλάξουμε τον όλο τρόπο σκέψης», τονίζει ο γνωστός Γάλλος οικονομολόγος Ζαν Πολ Φιτουσί, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Ιλ Μεσσατζέρο», με την οποία απευθύνει έκκληση υπέρ της Ελλάδας.
Σύμφωνα με τον Ζ.Π. Φιτουσί, «πρέπει να υιοθετηθούν άμεσα μέτρα για να βοηθηθεί η Ελλάδα, πριν τις εκλογές, διότι μετά, μπορεί να είναι πολύ αργά. Κανείς, άλλωστε, δεν θα ήταν σε θέση να αποπληρώσει το χρέος του, με ένα διαρκώς περιοριζόμενο εισόδημα. Αυτό δεν ισχύει μόνο για την Ελλάδα, αλλά για κάθε άλλη χώρα».
Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα είχε τεράστιες επιπτώσεις που κανείς δεν μπορεί να κατανοήσει πλήρως, δήλωσε ο E. Nowotny, μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ. «Θεωρώ ότι η τύχη της Ευρώπης είναι πολύ σημαντική για να κάνουμε πειράματα», σχολίασε ο Nowotny.
«Εμπρός, Ελλάδα! Δείξε μας εσύ τον δρόμο... Κάποτε μας χάρισες την πολιτική δημοκρατία. Σήμερα ήρθε η ώρα να μας δείξεις τι σημαίνει οικονομική δημοκρατία» αναφέρει χαρακτηριστικά η ρώσικη εφημερίδα Pravda. «Η επιλογή που καλείσαι να κάνεις είναι καίριας σημασίας. Είναι η επιλογή μεταξύδραχμής ("αφθονίας") και ευρώ("εξαθλίωσης"). Είδαμε τι μας έδωσε και πού μας οδηγεί η Ευρωπαϊκή Ένωση» σημειώνεται στο δημοσίευμα. Ο συλλογισμός του αρθρογράφου Timothy Bancroft-Hinchey, δεν είναι τυχαίος. Υπονοεί ότι το παιχνίδι που έπαιξαν οι Ευρωπαίοι (Μέρκελ- Σαρκοζί) στην πλάτη μας είναι πλέον φανερό και τελικά τους γύρισε μπούμερανγκ.
Είκοσι δύο επιφανείς ξένοι επιστήμονες, είκοσι από τους οποίους είναι κάτοχοι του βραβείου Νόμπελ στους τομείς των θετικών επιστημών, ζητούν από τον πρόεδρο του Ευρωπαικού Συμβουλίου, τον πρόεδρο της Κομισιόν και τον πρόεδρο του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου τη λήψη μέτρων για ενίσχυση της Ελλάδας ώστε να βγεί από την σοβαρή οικονομική κρίση, που αντιμετωπίζει. Οι νομπελίστες προτείνουν την καλύτερη αξιοποίηση των διαρθρωτικών ευρωπαϊκών κεφαλαίων, ώστε να ενισχυθούν οι τομείς της εκπαίδευσης, της έρευνας και της τεχνολογίας, οι οποίοι, όπως επισημαίνουν, έχουν πληγεί από την έλλειψη πόρων.
Ο Γερμανός νομπελίστας Γκίντερ Γκρας, ασκεί δριμεία κριτική για τη στάση της Ευρώπης έναντι της Ελλάδας. Με ποίημα του που φέρει τον τίτλο «Η ντροπή της Ευρώπης» και δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας του Μονάχου Sueddeutsche Zeitung, ο Γερμανός διανοούμενος στηλιτεύει τη διαπόμπευση της Ελλάδας από τους ισχυρούς της Ευρώπης
Η ποιητική παρέμβαση του Γκίντερ Γκρας αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση τόσο στη Γερμανία όσο και στις άλλες χώρες της Ευρώπης, καθώς προειδοποιεί πως η γηραιά ήπειρος κινδυνεύει να πεθάνει χωρίς ψυχή! «Εσύ η Ευρώπη, θα πεθάνεις χωρίς ψυχή, χωρίς τη χώρα που σε δημιούργησε», σημειώνει ο 84χρονος Γερμανός νομπελίστας, αναφερόμενος στην απομόνωση και στην ταπείνωση που υφίσταται η Ελλάδα. «Απομακρύνεσαι από τη χώρα, που ήταν το λίκνο σου, και είναι κοντά στο χάος, γιατί δεν συμμορφώθηκε με τις αγορές», τονίζει ο Γερμανός συγγραφέας στο σύντομο, μα τόσο καυστικό ποίημα του.
Από kafeneio
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου