Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Κουβέλης: Ορισμένοι υπηρέτησαν το μικροκομματικό τους συμφέρον

ΕΚΑΝΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ
Να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες για το αδιέξοδο που οδηγείται η χώρα λόγω της νέας προσφυγής στις κάλπες, κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

«Εξάντλησα κάθε περιθώριο» είπε ο Φώτης Κουβέλης κατηγορώντας τις δυνάμεις εκείνες που δεν παραμέρισαν το μικροκομματικό τους συμφέρον και οδήγησαν τη χώρα σε εκλογές.

«Η σύσκεψη δεν απέφερε καρπούς. Δεν υπήρξε συμφωνία για λύση ώστε να αποφύγουμε τις νέες εκλογές», είπε και υπογράμμισε ότι κατέθεσε «πρόταση για οικουμενικη κυβέρνηση η οποία...
θα μπορούσε να στηρίζεται σε προγραμματική συμφωνία με τη συμμετοχή όσων δυνάμεων υπηρετούν τη πολιτική για παραμονή στην ευρωζώνη και την αποδέσμευση από το Μνημόνιο».

Στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας, είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, «θα έπρεπε να υπάρξει ρητή δέσμευση για την άμεση έναρξη διαπραγμάτευσης για την αποδέσμευση από το Μνημόνιο». Η συμφωνία αυτή θα μπορούσε να περιλαμβάνει την χρονική επιμήκυνση της προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας, αλλά και συγκεκριμένες πολιτικές όπως την άρση των νόμων που μειώνουν τους μισθούς αλλά και ριζικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα.

«Δεν επήλθε συμφωνία, η πρόταση μας δεν έγινε δεκτή», σημείωσε επανειλημμένα και έκλεισε τις δηλώσεις του αναφερόμενοςσε όσους έθεσαν το μικροκομματικό συμφέρον πάνω από όλα.

Από iefimerida, βίντεο από newsbeastVideoTV