Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Αποσύρει το ρουσφέτι στους βυτιοφορείς, ο Βορίδης;

ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΖΗΤΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
Επειτα από τις έντονες αντιδράσεις, ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο απόσυρσης της τροπολογίας για τα φορτηγά και τα βυτιοφόρα, που κατέθεσε την Παρασκευή το βράδυ.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αnt1, ο κ. Βορίδης απέδωσε τον θόρυβο που προκλήθηκε σε προεκλογικά παιχνίδια, υποστηρίζοντας πως «σε καμία περίπτωση δεν κλείνει το επάγγελμα των βυτιοφορέων».

Οπως είπε, «όποιος θέλει αύριο το πρωί μπορεί, καταθέτοντας ένα παράβολο χιλίων ευρώ, να εκδώσει άδεια φορτηγού δημόσιας χρήσης ή βυτιοφόρου» και πρόσθεσε ότι «με τη συγκεκριμένη τροπολογία θέλησα απλώς να βάλω φραγμό στη μετατροπή των παλαιών αδειών...
κατά τη μεταβίβασή τους από άδειες μεταφορών σε άδειες βυτιοφορέων».

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με τους υπουργούς που ανήκουν στο Κίνημα και κορυφαία κομματικά στελέχη.

Και το ΠΑΣΟΚ ζητά απόσυρση της τροπολογίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, με την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, ο οποίος συμμετείχε στη διαδικασία, αποχώρησε για το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με την εντολή να ζητήσει από τον υπουργό Μάκη Βορίδη, σε συνάντησή τους, την απόσυρση της τροπολογίας που αφορά στα βυτιοφόρα.

Από iefimerida