Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Ο κύριος Πρετεντέρης

Ο κύριος Πρετεντέρης δεν έχει βάλει στόχο να γίνει επιστάτης σε ένα από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών που ετοιμάζουν οι Χρυσοχοΐδης, Σαμαράς, Βενιζέλος, Καρατζαφέρης.
Απλώς, ως καλός πολίτης και έγκριτος δημοσιογράφος που είναι - και θα παραμείνει - καταθέτει τις απόψεις του για το θέμα.

Σύμφωνα με τις απόψεις του, λοιπόν, αυτά τα στρατόπεδα πρέπει να γίνουν διότι αν και δεν παίρνει όρκο ότι αποτελούν λύση (σ.σ.: μπορεί και να αποτελούν, δηλαδή...), συνιστούν εντούτοις...
«κάτι συγκεκριμένο για να αντιμετωπιστεί» το πρόβλημα. Επίσης - κατά την άποψή του - η θέση του ΚΚΕ ενάντια στα στρατόπεδα είναι «γελοία». Και τέλος - πάντα κατά την άποψη του κυρίου Πρετεντέρη - τα στρατόπεδα δεν είναι «στρατόπεδα», ειδάλλως δεν θα χλεύαζε τη θέση του ΚΚΕ και του «Ριζοσπάστη» ότι πρόκειται ακριβώς γι' αυτό, δηλαδή περί στρατοπέδων συγκέντρωσης.
*
Ως στήλη ποτέ δεν θα τολμούσαμε να κρίνουμε - πόσο μάλλον να αναμετρηθούμε με την αυθεντία του κυρίου Πρετεντέρη.
Ως εκ τούτου δεν θα βγάλουμε «κιχ» ούτε για την τοποθέτησή του ότι τα στρατόπεδα είναι «κάτι συγκεκριμένο» που κινείται στην «αντιμετώπιση» του προβλήματος,
ούτε για τη θέση του ότι η άποψη του ΚΚΕ ενάντια στα στρατόπεδα είναι μια «γελοιότητα».
*
Μια μόνο - τόση δα - ένσταση έχουμε:
Γνωρίζουμε ότι μετά την πρώτη ανακοίνωση για τα κυβερνητικά μέτρα, άρχισε το επικοινωνιακό μακιγιάρισμα και τα στρατόπεδα έπαψαν να τα αποκαλούν «στρατόπεδα».
Στο πλαίσιο του «πολίτικαλ κορέκτ», των ευφημισμών και της αποκολοκύνθωσης των λέξεων και των εννοιών, τώρα τα βαφτίζουν «κέντρα κράτησης», «κέντρα φιλοξενίας», «κέντρα υποδοχής»
και δεν αποκλείεται σε λίγο να τα αποκαλέσουν «κέντρα... αναψυχής και αθλοπαιδιών»...
*
Αλλά, να:
Την αρχική πληροφορία ότι αυτά που ετοιμάζουν οι Χρυσοχοΐδης, Βορίδης, Βενιζέλος και Σαμαράς - και τα επικροτεί ο Πρετεντέρης - είναι «στρατόπεδα», δεν την πήραμε ούτε από το ΚΚΕ, ούτε από τον «Ριζοσπάστη».
Την πληροφορία ότι πρόκειται για «στρατόπεδα»
την πήραμε στις 22 Μάρτη, ημέρα Πέμπτη, από... «Τα ΝΕΑ»!
Από την εφημερίδα, δηλαδή, του κυρίου Πρετεντέρη.
Και από τη στιγμή που «Τα ΝΕΑ» του κυρίου Πρετεντέρη
- όχι το ΚΚΕ ή ο «Ριζοσπάστης» -
μας πληροφόρησαν ότι αυτά που ετοιμάζονται είναι «στρατόπεδα» δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφιβάλουμε.
Ούτε για το αν τα στρατόπεδα είναι στρατόπεδα, αλλά ούτε και για το ποιόν όσων επικροτούν τον εγκλεισμό των μεταναστών σε στρατόπεδα...

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, μοντάζ Γρέκι