Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί!

Και μετά σου λένε γιατί γελάει ο κόσμος με τους πολιτικούς. Διάβασα την ανακοίνωση σχετικά με το πόρισμα για το έλλειμμα. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ λοιπόν επιρρίπτουν ευθύνες μόνο στον Γιάννη Παπαθανασίου γιατί τάχα- όπως λένε- δεν πήρε μέτρα.

Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι παρομοιάζετε τάφοις κεκονιαμένοις, οἵτινες ἔξωθεν μὲν φαίνονται ὡραῖοι, ἔσωθεν δὲ γέμουσιν ὀστέων νεκρῶν καὶ πάσης ἀκαθαρσίας. 

Έτσι είναι. Γιατί δεν επέρριψαν ευθύνη και...
στον Παπακωνσταντίνου; Γιατί εξαίρεσαν αυτόν που οδήγησε την χώρα στον όλεθρο και στην φτώχια; Με τι μούτρα θα αντικρίσουν τους συμπολίτες τους τις ημέρες του Πάσχα; Τι θα τους πουν; Μήπως ότι ο Παπακωνσταντίνου ήταν αθώος του αίματος;

Αυτός είναι ένα από τους λόγους που τους φτύνει στα ίσια ο κόσμος. Ναι, τους φτύνει και δεν θέλει να τους βλέπει. Να ρίξουν ευθύνη στο Παπαθανασίου γατί δεν πήρε μέτρα. Σωστό και δίκαιο. Αλλά να ρίξουν και το ανάθεμα  στους εαυτούς τους που ποτέ δεν θα επέτρεπαν να πάρει μέτρα. Να ανοίξουν τα μάτια τους όλοι, και οι 300, και να δουν την αλήθεια.

Και η αλήθεια είναι ότι κάτι τέτοια τερτίπια τους έφαγαν και τους κατάντησαν ποντικούς και αρουραίους για να κρύβονται στους υπονόμους του πολιτικού συστήματος.

Πώς θα πείσουν τη νέα γενιά ότι έχουν διάθεση να αλλάξουν; Πως θα οδηγήσουν τον τόπο μπροστά; Με ψέματα και υποκριτικές κορώνες; Ασπόνδυλα πολιτικά ανθρωπάκια  κοντεύουν να καταντήσουν τους ίδιους τους εαυτούς τους.

Τα κόμματα είναι τα κύτταρα του δημοκρατικού πολιτεύματος και τα κατάντησαν παραμάγαζα ρεμούλας και σκοτεινών παρασκηνίων.  

Οι εκλογές έφτασαν και εμείς θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την αλήθεια και το ψέμα. Εμείς λοιπόν θα πρέπει να επιλέξουμε αυτό που πιστεύουμε ότι μας αξίζει. Έφτασε η ώρα να διώξουμε όσους μας κοροϊδεύουν και να διαλέξουμε εκείνους που μέχρι τώρα στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων Και δεν είναι λίγοι πιστέψτε με. Αρκεί να τους καταλάβουμε και να τους διακρίνουμε μέσα από την αχλή και την σαπίλα.

Η μεγάλη ώρα για τον λαό είναι τώρα. Ας τους δώσουμε ένα γερό μάθημα λοιπόν.

Άρτεμις Παραδείσου
 
Από newpost