Το αδιαχώρητο πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Α.Π.Θ στην Θεσσαλονίκη όπου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο οι πατατοπαραγωγοί έδωσαν 20 τόνους πατάτας προς 25λεπτά το κιλό.
Από νωρίς οι κάτοικοι της συμπρωτεύουσας όπως φαίνονται στις φωτογραφίες του Agroschannel που είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο για να παραλάβουν τα δελτία στα οποία είχαν κάνει την παραγγελία για να μπορούν....
στην συνέχεια να αγοράσουν τις ποσότητες που ήθελαν.
Φοιτητές στο ΑΠΘ διανέμουν σήμερα 55 τόνους πατάτας!
Μία ακόμα κίνηση που συμφέρει τους πολιτες, στους χαλεπούς καιρούς που περνά η χώρα, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Κάθε προσδοκία ξεπέρασαν οι παραγγελίες για πατάτες των καταναλωτών στη Θεσσαλονίκη, αφού η ποσότητα που έχει ζητηθεί από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ξεπερνά τους 55 τόνους και είναι πενταπλάσια σε σχέση με αυτή που είχε προϋπολογιστεί.
Εκατοντάδες καταναλωτές έσπευσαν να επωφεληθούν από την πρωτοβουλία της Γεωπονικής Σχολής να διαθέσει το προϊόν σε τιμή παραγωγού, ήτοι 0,25 ευρώ ανά κιλό ή 5 ευρώ τα 20 κιλά.
Η διάθεση πατάτας Νευροκοπίου και Ανω Βροντούς στις συγκεκριμένες προνομιακές τιμές λαμβάνει χώρα σήμερα από τις 11.00 μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι, στο προαύλιο του κτηρίου διοίκησης του ΑΠΘ, ενώ θα συνεχιστεί και το Σάββατο, με τη διάθεση άλλων 50 τόνων, μεταξύ 11.00 και 13.00, στον ίδιο χώρο.
Σημειώνεται ότι σήμερα θα μπορούν να αγοράσουν πατάτες μόνο όσοι έσπευσαν να τις παραγγείλουν από την Πέμπτη. Οι υπόλοιποι θα μπορούν απλά να παραγγείλουν κι αν οι νέες παραγγελίες είναι πολλές, δεν αποκλείεται να «στηθεί» αντίστοιχη υπαίθρια αγορά στο ΑΠΘ και τη Δευτέρα.
«Λάβαμε περισσότερα από 1000 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με παραγγελίες, ενώ τα τηλέφωνα της Γεωπονικής Σχολής και το κινητό μου δεν σταμάτησαν να χτυπούν για τον ίδιο σκοπό. Δεν περιμέναμε να ζητηθούν πάνω από 10 τόνοι και ίσως φτάσουμε ακόμη και τους 60, καθώς δεν έχουν ακόμη καταμετρηθεί όλες οι παραγγελίες», εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο ομότιμος καθηγητής Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων του ΑΠΘ, Χρίστος Θ. Καμενίδης, «ψυχή» της πρωτοβουλίας.
Σε ρόλο πωλητών και συμβούλων των καταναλωτών θα εργαστούν σήμερα περίπου 15 μεταπτυχιακοί φοιτητές του ΑΠΘ, οι οποίοι θα έχουν έτσι τη δυνατότητα να εφαρμόσουν στην πράξη τις επιστημονικές γνώσεις, που απέκτησαν στη διάρκεια των σπουδών τους. Οι πατάτες προέρχονται από τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Δράμας (Νευροκοπίου) και Σερρών, με τους παραγωγούς να αντιμετωπίζουν κι από την πλευρά τους την πρωτοβουλία πολύ θετικά, γιατί τα προϊόντα τους διατίθενται απευθείας στον καταναλωτή.
Ο κ. Καμενίδης, πάντως, εμφανίζεται αποφασισμένος να μη σταματήσει στις πατάτες. «Μόλις τελειώσουμε με τις πατάτες, θα κάνουμε προσπάθειες και επαφές να επεκταθούμε και σε άλλα προϊόντα. Οι καταναλωτές μάς ζητούν κατά προτεραιότητα φασόλια Πρεσπών, ρύζι, ελαιόλαδο και ελιές, οπότε αυτά θα είναι πιθανώς και τα επόμενα προϊόντα για τα οποία θα επιδιώξουμε να επικοινωνήσουμε με τις ΕΑΣ για αντίστοιχες με την αυριανή πρωτοβουλίες», διευκρίνισε ο καθηγητής, σύμφωνα με τον οποίο, στους δύσκολους καιρούς που βιώνει η Ελλάδα, βασικό ζητούμενο είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών προσφοράς, που βοηθούν τους πολίτες να προστατέψουν το εισόδημά τους.
Από newpost
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου