Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Επαναφέρουν την πρόταση για ειδικό Επίτροπο για την Ελλάδα!

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΑΝ ΚΛΟΝΤ ΓΙΟΥΝΚΕΡ
Από τη πίσω πόρτα επιχειρούν να εγκαταστήσουν οι Κοινοτικοί ειδικό Επίτροπο για την Ελλάδα, καθώς παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ομολογουμένως πιο ωμή ανάλογη πρόταση των Γερμανών, το θέμα επανέρχεται και μάλιστα δια στόματος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ!

Λίγες ώρες μετά την ωμή παρέμβαση του προέδρου του Eurogroup στα εσωτερικά της Ελλάδας, όταν προειδοποίησε πως τυχόν... λάθος συσχετισμός δυνάμεων μετά τις εκλογές θα σημάνει διακοπή της χρηματοδότησης, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που δεν μας είχε συνηθίσει σε τέτοιου είδους στάση απέναντι στη χώρα μας, επανήλθε και με δηλώσεις του στη γερμανική - τυχαίο;- Die Welt επανέφερε την ιδέα της...
εγκατάστασης ειδικού Επιτρόπου στην Ελλάδα! "Υποστηρίζω σε μεγάλο βαθμό την ιδέα να ανατεθεί σε έναν Επίτροπο της Ε.Ε. να αναπτύξει τις ελληνικές οικονομικές δομές", σημείωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, για να συμπληρώσει ότι με δεδομένη τη διαφορετική διάρθρωση της ελληνικής οικονομίας, η εγκατάσταση Επιτρόπου είναι απαραίτητη.

Αν και ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ απέρριψε τη σύγκριση με την ανάλογη γερμανική πρόταση, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων κι εντός της Γερμανίας, το γεγονός πως σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν μπόρεσε έως τώρα να ευθυγραμμίσει την οικονομική υποδομή της χώρας με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, συμπληρώνοντας με νόημα ότι «γι' αυτό θα πρέπει να αναλάβουμε οι ίδιοι την εφαρμογή», δείχνει αν μη τι άλλο τις διαθέσεις των Κοινοτικών για τη συνέχεια.
Από iefimerida