Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Κακοκαιρία με βροχές και χιόνια

Σήμερα Τέταρτη θα έχουμε κακοκαιρία καθώς αναμένονται χιονοπτώσεις στα ανατολικά κυρίως στα ηπειρωτικά, οι οποίες θα είναι πυκνές τοπικά στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και τη βόρεια Εύβοια. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν πολύ θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη.Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση

Αναλυτικότερα:...
Στην Αττική θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανώς σε πεδινές περιοχές στα βόρεια όπου θα είναι κατά περιόδους πυκνές. Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε τοπικές βροχές η χιονόνερο.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορείων διευθύνσεων 6 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 6 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά του νομού 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 (μείον 3) έως 2 βαθμούς κελσίου.

Στην Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις οι οποίες θα είναι πυκνές στη Χαλκιδική και την Πιερία.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά 9 και πρόσκαιρα τοπικά 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα από -5 (μείον 5) έως 2 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα δυτικά κατά τόπους θα σημειωθεί ολικός παγετός

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στο Ιόνιο καταιγίδες που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά- ημιορεινά, σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και από το βράδυ σε πεδινές περιοχές της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί 5 με 7 πρόσκαιρα στο ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο τοπικά από -3 (μείον 3) μέχρι 3 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα έχουμε στα νότια πεδινά βροχές και βαθμιαία χιονόνερο, πρόσκαιρες καταιγίδες και στα υπόλοιπα θα έχουμε χιονόνερο η χιονοπτώσεις που θα είναι πυκνές στη Θεσσαλία, κυρίως την ανατολική και νότια, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, τη βόρεια Εύβοια και πιθανώς τη βόρεια Πελοπόννησο.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 (μηδέν) έως 7 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ ενώ στα ανατολικά πρόσκαιρα θα είναι δυτικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια, κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 8 με 10 μποφόρ και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Αύριο Πέμπτη 09-02-2012
Στο βόρειο Αιγαίο και στα ανατολικά κυρίως ηπειρωτικά θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονόνερο στα νοτιότερα πεδινά, ενώ θα έχουμε ασθενείς γενικά χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα. Τις πρωινές ώρες στο βόρειο Αιγαίο, τη Μαγνησία και την Εύβοια οι χιονοπτώσεις θα είναι σχετικά εντονότερες. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο βόρειο αιγαίο τοπικά 8 και πιθανώς 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα ενώ θα σημειωθεί παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου στα βόρεια τοπικά θα είναι ισχυρός.

Παρασκευή 10-02-2012 και Σάββατο 11-02-2012
Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια, όπου ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε νεφώσεις με βροχές στις νοτιότερες περιοχές και χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά και στα βόρεια και κεντρικά πεδινά. Το Σάββατο στα δυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στο ιόνιο 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το Σάββατο. Στα ανατολικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα την Παρασκευή. Μικρή άνοδος το θα έχουμε το Σάββατο ενώ θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τοπικά ισχυρός στα βόρεια.

Κυριακή 12-02-2012 και Δευτέρα 13-02-2012
Νεφώσεις με τοπικές βροχές, καταιγίδες κυρίως θα έχουμε στις θαλάσσιες περιοχές, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 7 μποφόρ ενώ στα ανατολικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Τη Δευτέρα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε μικρή περαιτέρω άνοδο.