Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Xιλιάδες στους δρόμους – Κλειστό το κέντρο

Δύο συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή στην Αθήνα, μια του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια και μια του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας στην πλατεία Κλαυθμώνος. Κλειστή η Σταδίου και οι δρόμοι γύρω από την Ομόνοια, καθώς και η Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ στον περίβολο της Βουλής έχουν συγκεντρωθεί διμοιρίες των ΜΑΤ.

Περισσότερα από 3.000 άτομα βρίσκονται συγκεντρωμένα στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο πλαίσιο της 24ωρης παναττικής απεργίας που έχουν κηρύξει τα Εργατικά Κέντρα Αττικής, διαμαρτυρόμενα...
για τα προωθούμενα μέτρα της κυβέρνησης με αιχμή τα εργασιακά.

Παράλληλα, το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί πορεία στην Ομόνοια, με τη συμμετοχή περίπου 10.000 εργαζομένων, η οποία θα καταλήξει στο υπουργείο Εργασίας, στην Πειραιώς, όπου έδωσε το «παρών» και η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Τη στήριξή της στην απεργιακή κινητοποίηση των Εργατικών Κέντρων Αττικής έχει εκφράσει και η ΟΜΕ-ΟΤΕ, καλώντας τα σωματεία - μέλη της με αποφάσεις τους να συμμετέχουν δυναμικά τόσο στην απεργία όσο και στη συγκέντρωση, ενώ και η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ΟΕΝΓΕ, κάλεσε τις Ενώσεις και τις γενικές συνελεύσεις των Νοσοκομείων να συμμετάσχουν στην απεργία.
Από iefimerida