Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Ατελείωτο πάρτι με τα μυστικά κονδύλια του υπ. Εξωτερικών

Τριπλάσια από τα προϋπολογισμένα ήταν τα χρήματα που δαπάνησε το υπουργείο Εξωτερικών το 2010 για να πληρωθούν μυστικά κονδύλια. Συνολικά πληρώθηκαν σε άγνωστους -φυσικά- αποδέκτες περίπου 56 εκατομμύρια ευρώ, αντί των 18 που είχαν αρχικά εγκριθεί στον Προϋπολογισμό.

Αυτό τονίζεται στην επιστολή που απέστειλε ο υπουργός Σταύρος Δήμας προς την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, απαντώντας σε σχετικό αίτημα του προέδρου της Επιτροπής Θανάση Τσούρα, με το οποίο ζητούσε να εξασφαλιστεί μεγαλύτερη διαφάνεια στη διαχείριση και αποτελεσματικότητα στον σκοπό για...
τον οποίο δαπανώνται τα χρήματα αυτά.

Στην ίδια επιστολή επισημαίνεται ότι για το 2011 στον Προϋπολογισμό είχαν εγγραφεί 34 εκατομμύρια ευρώ, σχεδόν διπλάσια δηλαδή και σημειώνεται ότι επί της δικής του υπουργίας δεν έχει δοθεί έγκριση για εκταμίευση ούτε ενός ευρώ. Δεν διευκρινίζει όμως πόσα χρήματα είχαν πληρωθεί έως τη στιγμή που ανέλαβε ο ίδιος, από τους προκατόχους του, υπουργούς του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, ο κ. Δήμας δηλώνει ότι συμφωνεί μεν με την «ανταλλαγή απόψεων» για το ζήτημα, καθιστά σαφές ωστόσο ότι παρέκκλιση από τις διατάξεις που αφορούν τη διαχείριση των μυστικών κονδυλίων του ΥΠΕΞ μπορούν να γίνουν μόνο με νομοθετική πρωτοβουλία.
Από iefimerida