Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Π. Καψής: Είμαστε κυβέρνηση σε πόλεμο, αν χρειαστούν νέα μέτρα θα τα πάρουμε

Μια δήλωση που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις έκανε στην παρθενική του εμφάνιση στο briefing των πολιτικών συντακτών ο υπουργός επικρατείας. Ο Π. Καψής δήλωσε ότι αν χρειαστούν νέα μέτρα με τη νέα δανειακή σύμβαση, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να τα πάρει.

Θυμίζουμε ότι με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων φορολογικού χαρακτήρα διαφωνεί από την πρώτη στιγμή η ΝΔ, ενώ και ο υπουργός οικονομικών Ευ. Βενιζέλος προσφάτως δήλωσε...
ότι τα νέα μέτρα, είναι προτιμότερο να τα πάρει μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή, αρνούμενος να… πιει μόνος το πικρό ποτήρι.

Σε σχέση με το ενδεχόμενο ανασχηματισμού δήλωσε ότι «Όλοι οι υπουργοί αξιολογούνται. Ο πρωθυπουργός έχει την ευθύνη και την αρμοδιότητα να τους αξιολογεί και να κάνει όλες τις ενέργειες που απαιτούνται. Οι αρμοδιότητες του πρωθυπουργού προβλέπονται από το Σύνταγμα. Δεν υπάρχει όμως θέμα για κανέναν υπουργό. Δεν εκφράζει (ο Πρωθυπουργός) δυσφορία για κανέναν υπουργό…»

Και συνέχισε στα εσωκομματικά, λέγοντας «Δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να σχολιάζει τα εσωτερικά των κομμάτων ευθύνη του Πρωθυπουργού  είναι να διασφαλίσει ότι το έργο της κυβέρνησης θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και σε αυτό δεσμεύονται και οι ίδιοι οι υπουργοί που εμφανίζονται να εμπλέκονται στις διεργασίες του ΠΑΣΟΚ» 

Σε ότι αφορά τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών είπε ότι η κυβέρνηση έχει έργο να κάνει και πρόσθεσε ότι «όπως είπε και ο κ. Σαμαράς δεν είμαστε αγκαλιά με το ημερολόγιο».

Τέλος, σκιαγραφώντας τη δύσκολη κατάσταση της χώρας είπε ότι «είμαστε κυβέρνηση σε πόλεμο» 

Από newpost