Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Μήπως ο Καραμανλής ήταν σε καντίνα και όχι σε καραντίνα;

Αθέατες πλευρές της πτώσης του Κώστα Καραμανλή έρχονται στο φως, με τον πρώην πρωθυπουργό να δίνει λεπτομέρειες για την περίοδο πριν από τη διενέργεια των εκλογών.

Σε αφιέρωμα του Γιώργου Τράγκα με τίτλο "242 μέρες ομηρίας" στο περιοδικό CRASH που κυκλοφορεί περιέχονται εξομολογήσεις του Κώστα Καραμανλή για την περίοδο που προηγήθηκε των εκλογών του Οκτωβρίου του 2009.

Ο Κώστας Καραμανλής φέρεται να λέει ότι έζησε σε καραντίνα για πολύ μεγάλο διάστημα μέχρι...
το βράδυ των εκλογών.

Το περιοδικό συνδέει τις εξομολογήσεις του Κώστα Καραμανλή με τα wikileaks και τα μηνιαία δελτία της ΕΥΠ που έπαιρνε στα χέρια του.

Θυμίζουμε ότι όπως είχε αποκαλύψει το περιοδικό "Επίκαιρα", ένα σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή φέρεται να εκπονήθηκε από "συμμαχικές μυστικές υπηρεσίες" και ανατέθηκε σε τουλάχιστον είκοσι Έλληνες συνεργάτες τους, που "δεν ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο".

Η στάση του Καραμανλή για την ενεργειακή πολιτική, αλλά και γενικότερα η εξωτερική και οικονομική πολιτική που ασκούσε φαίνεται πως είχε ενοχλήσει τόσο τους Αμερικανούς όσο και άλλους συμμάχους.

Χαρακτηριστικό είναι πως αρκετοί αναλυτές πιστεύουν ότι η κρίση του δημόσιου χρέους θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί εντελώς διαφορετικά, καθώς τα οικονομικά της χώρας ήταν γνωστά παγκοσμίως και μέχρι το τέλος του 2009 η Ελλάδα δανειζόταν με πολύ χαμηλά επιτόκια, καθώς τα spreads βρίσκονταν μόλις στις 130-140 μονάδες.

"Το άκρως απόρρητο έγγραφο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), με την κωδική ονομασία «Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης» (Νο 219/5 Φεβρουαρίου 2009), ενημέρωνε την τότε κυβέρνηση Καραμανλή ότι η υπηρεσία έλαβε γνώση από την FSB, δηλαδή τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας, πως μία "ομάδα Εργασίας" της, που αποτελούνταν από δεκαεννέα άτομα, εντόπισε και αποκάλυψε σχέδιο επίθεσης σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού, "με σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας", σημειώνει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Από kamarinia