Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Πως ο πρωθυπουργός της δραχμής τρομοκράτησε την "μοδίστρα" Αντώνη Σαμαρά


(Το παρασκήνιο της συνάντησης στο Μαξίμου)
Από τον Βασίλη Μπόνιο

Με υποβολείς τους Παντελή Καψή και Βαγγέλη Βενιζέλο, ο Λουκάς Παπαδήμος είχε προετοιμασθεί κατάλληλα για να κόψει τον τσαμπουκά του νευρικού αρχηγού της ΝΔ ο οποίος παρά τις απειλές, την ώρα της δράσης παρουσιάζεται πραγματική μοδίστρα.

Ο Σαμαράς λοιπόν μπήκε φουριόζος στο Μέγαρο Μαξίμου και δήλωσε προβληματισμένος για...
το έργο της κυβέρνησης.

Ο Παπαδήμος μην αφήνοντας περιθώρια-όπως τον είχαν συμβουλέψει οι Βενιζέλος και Καψής-πέρασε στην αντεπίθεση.

-Κύριε Πρόεδρε το PSI συναντά μεγάλες δυσκολίες και ο κίνδυνος της χρεοκοπίας είναι μπροστά μας. Όπως και ο κίνδυνος επιστροφής στη δραχμή με τις ολέθριες συνέπειες για τη χώρα…Αν θέλετε εκλογές εγώ παραιτούμαι αύριο…

Ο Σαμαράς πήγε κάτι να ψελλίσει αλλά κατάπιε τη γλώσσα του, ως συνήθως, οδηγώντας τους βουλευτές του-όπως ο Γιάννης Μανώλης-σε απόγνωση.

Προφανώς ο ολίγιστος Σαμαράς δεν είχε τα κότσια να υπενθυμίσει στον αλχημιστή πρώην τραπεζίτη, ότι με πλαστά στοιχεία της κυβέρνησης Σημίτη-όπως παραδέχονται ανοιχτά όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες-μπήκαμε στη κοινότητα. Σε μια περίοδο όπου ο ίδιος ως επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Για τον ρόλο αυτό προφανώς τον εκδικούνται εκείνοι που τον τοποθέτησαν στη θέση του πρωθυπουργού της συγκυβέρνησης με πυροδοτικό μηχανισμό τον Γ. Καρατζαφέρη.

Οι "εξαπατημένοι" Ευρωπαίοι και οι αγορές απαιτούν από τον Παπαδήμο να επιστρέψει στη δραχμή υποθηκεύοντας την χώρα για να πάρουν πίσω τα ποσά που μας χορήγησαν σε βάθος δεκαετιών και τα οποία οικειοποιήθηκαν τα σεσημασμένα λαμόγια που απολαμβάνουν την ατιμωρησία.

Από το  kourdistoportocali μοντάζ Γρέκι