Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Άστατος ο καιρός
Νεφώσεις με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας περιμένουμε την Κυριακή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που γρήγορα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι άστατος, ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στο Αιγαίο 7 και πρόσκαιρα νωρίς το πρωί τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 11 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από...
6 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 14 βαθμούς, στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο από 10 έως 14 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και χιονιά στα ορεινά. τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως στα δυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές ή καταιγίδες μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια, βορειοανατολικοί 4 με 5, που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους 6 τοπικά 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια πελάγη 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή