Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Ανάβουν φωτιά ... σε τενεκέδες μέσα στο σπίτι για να ζεσταθούν!

«Αποκαλύπτεται, μέρα με τη μέρα, το εύρος της εξαθλίωσης που ζουν συνάνθρωποί μας, οι οποίοι βρέθηκαν από τη μια μέρα στην άλλη, χωρίς δουλειά, χωρίς χρήματα, χωρίς τα βασικά για την επιβίωσή τους».

Όπως καταγγέλει ο Σύλλογος Ανέργων Ρεθύμνου πολυμελείς οικογένειες στην Κρήτη αναγκάζονται λόγω ανέχειας να βάζουν φωτιά σε τενεκέδες για να ζεσταθούν από το κρύο!

Δεν περισσεύουν χρήματα ούτε για πετρέλαιο,...
ούτε καν για την αγορά μιας φτηνής σόμπας. Ευνοούμενοι θεωρούνται σε ορισμένες περιπτώσεις οι πολίτες που σπεύδουν να αγοράσουν μικρά αερόθερμα για να αντέξουν το κρύο. Και αυτό διότι πολλές είναι οι οικογένειες που αδυνατούν να αγοράσουν ακόμα και το πιο φτηνό μέσο θέρμανσης και καταλήγουν να ζεσταίνονται από τενεκέδες στους οποίους έβαλαν φωτιά.   

Εικόνες ... κατοχής μεταφέρουν και οι ιδιοι οι πολίτες της Κρήτης καταγγέλλοντας το κράτος για κοινωνική αναλγησία. Ένας στους πέντε κατοίκους του Ηρακλείου είναι μάρτυρας απιστευτων εικόνων τα κρύα βράδια στη γειτονιά τους. Οι περισσότερες πολυμελείς οικογένειες σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο , όπως λένε, στο μέσο του χειμώνα δεν έχουν ούτε σόμπα! Οι απελπισμένοι γονείς αναγκάζονται να χρησιμοποιούν μεταλλικά δοχεία στο οποία βάζουν ξύλα ή εφημερίδες  και τα καίνε για να ζεσταθούν...  

Για αυτό το λόγο μάλιστα ο Σύλλογος Ανέργων κι Επισφαλώς Εργαζομένων Ηρακλείου σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και σε συνεννόηση με τον Εμπορικό Σύλλογο, πραγματοποιούν σήμερα «εκστρατεία» συλλογής ρούχων και παπουτσιών από καταστήματα του Ηρακλείου. Τα προϊόντα θα διανεμηθούν στις 22 Δεκεμβρίου σε άπορες οικογένειες της πόλης.    


Αναστασία Γαλάνη 
  από newpost

Με πληροφορίες  και βίντο από το cretalive.gr