Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΓΧΡΟΝΟ "ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ" ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ -> Μετέτρεψαν εκκλησία σε σχολείο

Στην περιοχή Γεράνι Ρεθύμνου, η κατάσταση του σχολικού κτιρίου είναι τόσο κακή, που κινδυνεύει η ζωή των μαθητών, με αποτέλεσμα ο ιερός Ναός του Αγ. Γεωργίου να λειτουργεί σήμερα ως άλλο "κρυφό σχολειό".

Από την έναρξη του σχολικού έτους, οι μαθητές ελλείψει χώρου, αναγκάζονται να μετακινούνται από κτίριο σε κτίριο, με πιο πρόσφατη "επιλογή" την εκκλησία, που γειτνιάζει με το σχολείο και κάνουν πλέον μάθημα οι μαθητές της Τετάρτης Δημοτικού.

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και για τους υπόλοιπους μαθητές, οι οποίοι κάνουν μάθημα σε "δανεικούς" χώρους, όπως στο κοινοτικό γραφείο, την αίθουσα των υπολογιστών αλλά και...
σε χώρο του παλιού νηπιαγωγείου.


Περιμένουν την ανέγερση του νέου σχολείου

Το κτίριο όπου στεγάζεται το σχολείο του Γερανίου χρονολογείται από το 1898 και η κατάσταση στην οποία διατηρείται είναι από κακή έως επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών.

Οι κάτοικοι περιμένουν την ένταξη στο ΕΣΠΑ της ανέγερσης ενός νέου σύγχρονου σχολείου, διαδικασία που όπως λένε έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια.

Σημειώνεται δε, πως ήδη έχει ανατεθεί το έργο για την αποκατάσταση της ετοιμόρροπης στέγης, ωστόσο, σημειώνεται μεγάλη καθυστέρηση στην εκτέλεση των εργασιών, οι οποίες θα έπρεπε να είχαν υλοποιηθεί νωρίτερα το καλοκαίρι, ώστε να είναι έτοιμες με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.


Από news247