Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Χειμωνιάζει από σήμερα

Σημαντική μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις αναμένεται να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις, θα πνέουν ισχυροί άνεμοι και η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά.
Σήμερα Κυριακή αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και καταιγίδες στα νοτιοανατολικά, κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι 10 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Αναλυτικότερα:...

Στην Αττική θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα ανατολικά 9 και τοπικά 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 12 βαθμούς κελσίου ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες . Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 09 βαθμούς κελσίου.

Στην Μακεδονία και τη Θράκη θα έχουμε λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 10 βαθμούς κελσίου ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και θα έχουμε πρόσκαιρες νεφώσεις στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά και νότια 9 με 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη ενώ από τη νύχτα οι βροχές θα ενταθούν και στις ανατολικές Κυκλάδες και την Κρήτη και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 9 και στις Κυκλάδες τοπικά 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε στα βόρεια νεφώσεις με ασθενείς βροχές και στα νότια βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 8 με 10 και στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς κελσίου ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Για αύριο Δευτέρα στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά.

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές ενώ χιονιά θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε λίγες νεφώσεις

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 με 10 μποφόρ. Πρόσκαιρα το πρωί στα νότια Δωδεκάνησα νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.