Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Έκτακτη σύνοδο κορυφής συγκαλεί ο Παπαδήμος

Αίτημα για πραγματοποίηση έκτακτης συνόδου κορυφής, την ερχόμενη Τετάρτη, υπέβαλε στην Κομισιόν η Ελληνική κυβέρνηση. Ο νεοορκισθείς Έλληνας πρωθυπουργός θέλει να ενημερώσει τους Ευρωπαίους ομολόγους του για τις πολιτικές αναμόρφωσης της Ελληνικής οικονομίας, που θα ακολουθήσει στο αμέσως προσεχές διάστημα. Επιπλέον θα ζητήσει από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πίστωση χρόνου για να λύσει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Η πρόταση της κυβέρνησης περιλαμβάνει την πραγματοποίηση της συνόδου στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην περιοχή τον Οινοφύτων. Οι ξένοι ηγέτες θα συνεδριάσουν στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Τραγάνας πλάι στις όχθες του Ασωπού ποταμού.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός προτίθεται να βάλει τους υπουργούς να πιουν και νερό από το ποτάμι, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης για...
τον καθαρισμό του Ασωπού έχουν ήδη αποδώσει.

Ο κ. Παπαδήμος επιθυμεί, μάλιστα, να δείξει στους ευρωπαίους ηγέτες το βαθύ νόημα της ελληνικής φιλοξενίας. Γι΄ αυτό το λόγο η κ. Μερκελ θα φιλοξενηθεί από τον πατέρα Τιμόθεο Κιλίφη στην Ιερά μονή Πεντέλης ενώ ο κ. Σαρκοζί θα καταλύσει σε ειδικά διαμορφωμένο κοντέινερ που θα στηθεί μόνο γι΄ αυτόν στην Πάρνηθα, ακριβώς στην περιοχή που κάηκε το 2009. Ο Γάλλος πρόεδρος θα έχει την ευκαιρία να επιθεωρήσει τις προσπάθειες που γίνονται για να αναδασωθεί πλήρως η περιοχή.

Με τον αέρα της εμπειρίας, της γνώσης, αλλά και των πανάξιων υπουργών που τον περιστοιχίζουν ο κ. Λουκάς Παπαδήμος έχει βάλει ψηλά στην ατζέντα των συνομιλιών την κρίση χρέους που έχει ξεσπάσει την γειτονική Ιταλία. Ο κ. Παπανδρέου του ασκεί πίεση για να βάλει πλάτη ώστε τερματιστεί μια για πάντα η επίθεση των αγορών στην χώρα του Καβαλιέρε.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι οι χειρισμοί του στο θέμα της ελληνικής κρίσης ήταν καταπληκτικοί, γι’ αυτό φτάσαμε και στο  εξαιρετικό αποτέλεσμα του κουρέματος. Έτσι λοιπόν θεωρεί ότι η πολιτική που ακολούθησε και έσωσε την Έλλαδα ήρθε η ώρα να εφαρμοστεί και στην Ιταλία.
Από  ellinofreneia