Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Όταν η πολιτική αλητεία, γίνεται τρόπος πολιτικής επιβίωσης

Ο Βενιζέλος έδωσε χτες πάλι, συνέντευξη τύπου. Αν το καλοσκεφθεί κάποιος, υπάρχει και μία ανακουφιστική διάσταση στην ακατάσχετη λογοδιάρροια ψευδολογίας και αναξιοπιστίας του θλιβερού βουβουζέλου. Μας απάλλαξε από τα εβδομαδιαία δακρύβρεχτα «διαγγέλματα» του υφισταμένου του, πρωθυπουργού Παπανδρέου. 

Ο αντιπροεδρεύων πρωθυπουργός λοιπόν, ευρισκόμενος σε απόλυτο πανικό, διατελών σε πλήρη σύγχυση, εξ αιτίας της καταλήψεως του υπουργείου, κρυπτόμενος και κυνηγημένος...
από κτιρίου εις κτίριον, από ορόφου εις όροφον και από γραφείου εις γραφείον, βρήκε ένα άδειο δωμάτιο, το κατέλαβε και έδωσε την προαναγγελθείσα «βαρυσήμαντη», συνέντευξη τύπου. 

Η πολιτική σαβούρα του σοσιαλιστικού σαπιοκάραβου, αφού παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας στην τρόϊκα και την συνείδησή του στους δανειστές μας, ανακοίνωσε με στόμφο στην σημερινή συνέντευξη τύπου : «κανένα ταμειακό πρόβλημα μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου».

Όμως πριν λίγες ημέρες ο αναπληρωτής βουβουζέλος των Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης είχε δηλώσει στο Mega : «έχουμε χρήματα ως τον Οκτώβριο».

Τι συνέβη λοιπόν και ξαφνικά βρέθηκαν χρήματα;;

Η απάντηση είναι πολύ απλή.

Όπως έχετε καταλάβει εδώ και καιρό, αλλά και εμπεδώνετε καθημερινώς, από τα λεγόμενα των κυβερνητών μας, η πολιτική αλητεία έχει αναγορευθεί σε μέθοδο πολιτικής επιβίωσης για την υβριδική κυβέρνηση του Παπαβενιζέλου. Σήμερα κλείνουν δύο χρόνια από την δόλια αναρρίχησή τους στην εξουσία. Έκτοτε έχουν αποδυθεί σε μια αγωνιώδη υπερπροσπάθεια να διατηρήσουν, με οποιοδήποτε κόστος, την παράγκα που την ονομάζουν κυβέρνηση. Δυστυχώς το κόστος αυτό, το πληρώνουν καθημερινά οι Έλληνες πολίτες. Όμως τόσο η υπομονή, όσο και τα χρήματα των Ελλήνων εξαντλήθηκαν. Η λύση του δράματος έφθασε. Μας χωρίζουν 4 εβδομάδες από το Νοέμβριο. Ευτυχώς…
Α.Α.

Από harryklynn