Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2011

Ο Ανδρέας, ο Βαλές και τα μελλούμενα

Το υπουργικό αυτοκίνητο διέσχισε τον χωματόδρομο και σταμάτησε έξω από το σπίτι της κ. Σουλτάνας. Ο οδηγός κατέβηκε και άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού. Το καλογυαλισμένο παπούτσι πάτησε το λασπωμένο χώμα, το κοστούμι navy blue, χειροποίητο ιταλικής ραφής συνδυασμένο άψογα με λευκό πουκάμισο και γαλάζια γραβάτα. Ήταν ο υπουργός υγείας Ανδρέας Λοβέδρος που ήρθε για να συναντήσει την καλύτερη χαρτορίχτρα της Αθήνας.

Η ανησυχία του υπουργού, τον τελευταίο καιρό, έχει χτυπήσει κόκκινο. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μέρα με τη μέρα καταρρέει, ο Γιώργος Παπανδρέου δείχνει αδύναμος να διαχειριστεί τις εξελίξεις και ο Βαγγέλης Βενιζέλος μοιάζει με το θωρηκτό Μπίσμαρκ μετά την επίθεση των συμμάχων το ΄41. Η πραγματική ανησυχία, όμως, του κ. Λοβέρδου είναι η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ. Όλα προμηνύουν μια βαριά ήττα στις επικείμενες εκλογές και ο υπουργός Υγείας θέλει να βρεθεί στην πρώτη σειρά στην κούρσα της διαδοχής.

Ο κ. Λοβέρδος μπήκε στην μικρή κάμαρα της Σουλτάνας. Εκεί τον περίμενε...
ένα φλιτζάνι  γλυκύς βραστός. Ο υπουργός ήπιε τον καφέ του, αλλά προς το τέλος παραπονέθηκε στην Σουλτάνα ότι ήταν τρομερά πικρός. Εκείνη απόρησε και όταν είδε το μικρό φλιτζάνι τελείως άδειο πάγωσε. Εξήγησε στον υπουργό ότι το κατακάθι στον ελληνικό καφέ δεν πίνεται! Του έφτιαξε ένα καινούργιο και άρχισε να του ρίχνει τα χαρτιά. Πρώτα ήρθε ένα 7 κούπα, μετά ένας άσος σπαθί και ακολούθησε ένας βαλές καρό. “Το τελευταίο χαρτί είναι το πιο κρίσιμο” του είπε “δείχνει ποιος σε απειλεί”. Η Σουλτάνα το τράβηξε απότομα, με ύφος πληρωμένου δολοφόνου που στις φλέβες του ρέει ψυχρό αίμα. Ήταν μια Ντάμα κούπα.

Εκείνη την στιγμή υπουργός σάστισε και βγάζοντας τα μανικετόκουμπα του, ζήτησε να μάθει τη σημαίνουν όλα αυτά. Τότε η γηραιά απόγονος του Ρασπούτιν του απάντησε “Ο βαλές είναι ο Γιώργος και είναι κόκκινος γιατί θα εγκαταλείψει με αίμα την εξουσία. Ο άσος σπαθί είσαι εσύ Ανδρέα γιατί με το ξίφος που κρύβεις μέσα σου θα σπάσεις τα κατεστημένα και τα οδηγήσεις την Ελλάδα σε νέες μέρες δόξας. Το 7 κούπα είναι ο αριθμός κλειδί για την άνοδο σου στην πρωθυπουργία. Τώρα, μήνες είναι, χρόνια είναι, αιώνες είναι, θα σε γελάσω. Η ντάμα δείχνει ότι η  μεγαλύτερη εχθρός σου είναι μία γυναίκα. Σε ποθεί κρυφά αλλά η δίψα της για εξουσία την κάνει να απαρνιέται τον έρωτα και να θέλει να σε καταστρέψει” και πρόσθεσε “το μικρό της αρχίζει από Α”

“Η Διαμαντοπούλου είναι, το ήξερα ότι πάντα με κρυφοχαλβάδιαζε” αναφώνησε ο υπουργός “Σουλτάνα μπορείς να μου διαβάσεις και το χέρι;”. “Βέβαια Αντρίκο μου” του απάντησε εκείνη αρκεί να με βοηθήσεις και συ να βγάλω επιτέλους εκείνη τη σύνταξη χηρείας του σχωρεμένου του Χαραλάμπη. “Ότι θες, θα πάρω τώρα τον Κουτρουμάνη να το κανονίσει” της αποκρίθηκε.

Αντρίκο μου έχει μια βαθιά χαραγματιά που σχηματίζει ένα τέλειο ημικύκλιο στην παλάμη σου, αυτό το έχουν μόνο λίγοι άνθρωποι στον πλανήτη. Είσαι μοναδικός. Το ίδιο το είδα ξανά μόνο στον Michael Jackson όταν είχε έρθει περιοδεία στην Ελλάδα και με επισκέφτηκε. Θα γίνεις ο πιο σπουδαίος πρωθυπουργός της Ελλάδας μετά τον Χαρίλαο Τρικούπη, εσύ θα σώσεις τελικά την χώρα και θα την οδηγήσεις ξανά στο παγκόσμιο προσκήνιο της δόξας. Και γι΄ αυτό το Α μην ανησυχείς, φέρε μου μόνο μια τούφα τρίχες της και 200 γραμμάρια από κοπριά ρινόκερου και θα τα κανονίσω όλα εγώ”

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έφυγε ενθουσιασμένος από την κ. Σουλτάνα. Πληροφορίες του πολιτικού ρεπορτάζ κάνουν λόγω για προσέγγιση, από μεριάς του, της κ. Εύης Χριστοφιλοπούλου, στην οποία και υποσχέθηκε θέση αντιπροέδρου, αν του φέρει την τσατσάρα της Άννας Διαμαντοπούλου.  Πολλοί είναι, πάντως, αυτοί που αναφέρουν την καθημερινή παρουσία ενός “περίεργου” άνδρα έξω από το Αττικό Ζωολογικό πάρκο.

Από "ellinofreneia" μοντάζ "Γρέκι"