Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Λούκα Κατσέλη: «Θα καταψηφίσω το άρθρο 37, δεν αλλάζω στάση»

Επιμένει στις θέσεις της, από το Λονδίνο, η πρώην υπουργός
Από το Λονδίνο όπου βρίσκεται μετέχοντας σ΄ ένα διεθνές συνέδριο για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα που οργανώνει το London Business School η κυρία Λούκα Κατσέλη προειδοποιεί ότι θα καταψηφίσει το άρθρο 37, εάν δεν γίνουν κάποιες τροποποιήσεις η οποία και η ίδια κατέθεσε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Μιλώντας, την Παρασκευή, στο «Βήμα», η πρώην υπουργός είπε «περιμένω τις αλλαγές, εάν δεν υπάρξουν δεν μπορώ να το ψηφίσω. Θα υπάρξει...
ονομαστική ψηφοφορία, αυτό είναι σίγουρο και χωρίς αλλαγές, θα καταψηφίσω το άρθρο 37, δεν αλλάζω στάση».

Σε παρατήρηση ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος είπε ότι το άρθρο 37 αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση της 6ης δόσης, η κυρία Κατσ έλη είπε: «Αυτό μου έλεγε και εμένα η τρόικα και εγώ τους απαντούσα "δεν γίνεται παιδιά αυτό που λέτε" και το βγάλανε από τον κατάλογο. Δεν είναι κάτι καινούργιο, η τρόικα το λέει συνεχώς σχεδόν σε κάθε διαπραγμάτευση, εμένα μου το είπανε και τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο και τον Μάιο...».

Ως προϋπόθεση ωστόσο για να ψηφίσει το άρθρο 37 η κυρία Κατσέλη θέτει να φύγουν οι διατάξεις που προβλέπουν ότι οι επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις υπερισχύουν έναντι των όλων άλλων συλλογικών συμβάσεων. Προτείνει, όπως είπε, η ειδική επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση που θεσμοθετήθηκε με το νόμο 3899/10 να μπορεί να συναφθεί και με ενώσεις προσώπων σε επιχειρήσεις που δεν έχουν σωματεία.

Σε ερώτηση εάν με την άποψή της συμφωνούν και άλλοι βουλευτές του ΠαΣοΚ, η κυρία Κατσέλη είπε «δεν ξέρω. Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι ορισμένοι βουλευτές έλεγαν ότι έχουν δυσκολίες να συμφωνήσουν με το άρθρο 37, αλλά τι θα πράξουν δεν το γνωρίζω».