Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Πριν αλέκτορα φωνήσαι, εγκατέλειψε ο Παντελής Καψής την καρέκλα του διευθύνοντος συμβούλου στον ΔΟΛ!

Το στόρι έχει ως εξής: Από τη στιγμή κιόλας του ορισμού του στη συγκεκριμένη θέση αναρωτιόταν η πιάτσα ποιες ακριβώς θα ήταν οι αρμοδιότητές του και πού θα επικαλύπτονταν με εκείνες του προέδρου και μεγαλομετόχου Σταύρου Ψυχάρη. Εσπευσαν μάλιστα μερικοί να σημειώσουν ότι δίπλα στην αρμοδιότητα του διευθύνοντος συμβούλου δεν υπήρχε η ιδιότητα του εκτελεστικού μέλους στο διοικητικό συμβούλιο. Αυτά βέβαια στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι διαδικαστικά θέματα και ξεπερνιούνται εύκολα με ολίγη καλή διάθεση.

Η τελευταία έλειπε από τη συνάντηση της περασμένης Δευτέρας. Ο Παντελής Καψής μπήκε στο γραφείο του Σταύρου Ψυχάρη για να συζητήσουν τα πώς και τα διότι της θέσεώς του, τις υποχρεώσεις της, τις ευθύνες της και, θα το ξαναγράψω, τις αρμοδιότητές της. Η απάντηση που εισέπραξε; Εν ολίγοις πληροφορήθηκε ότι όλα αυτά θα καθοριστούν εν ευθέτω χρόνω και ως τότε καλό θα ήταν να...
μην το ψάχνει και πολύ το ζήτημα. «Υπ' αυτές τις συνθήκες, αντίο» είπε ο Παντελής Καψής και την Τρίτη το πρωί υπέβαλε την παραίτησή του. Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα συνεχίσει ως αρθρογράφος στη Μιχαλακοπούλου, αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν θα το βάλει και μαράζι.

Από εκεί και πέρα, δίνει και παίρνει στον ΔΟΛ η ονοματολογία. Ολα δείχνουν ότι ετοιμάζεται μια σειρά από απομακρύνσεις και όπως είναι αναμενόμενο σε αυτές τις περιπτώσεις, ο καθένας κυκλοφορεί και μια δικιά του λίστα με υποψήφια θύματα. Η αλήθεια είναι ότι τίποτε φιξαρισμένο δεν υπάρχει και ότι, όπως γίνεται συνήθως, θα δουλέψει τηλεφωνάκι ώς την τελευταία στιγμή. Εκεί πάντως που όλοι οι άγγελοι κακών ειδήσεων συμφωνούν είναι ότι ο αριθμός των απομακρύνσεων θα είναι διψήφιος. Από το 10 βέβαια έως το 99, είναι μακρύς ο δρόμος...

Πρώτον, ευχές για καλή επιτυχία στο νέο δ.σ. της ΕΣΗΕΑ και σιδεροκέφαλος για το νέο μας πρόεδρο Δημήτρη Τρίμη. Δεύτερον, παρά τις καλές προθέσεις και τη διάθεση για συνεργασία δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι η προσπάθεια θα μακροημερεύσει. Αν μιλάγαμε για πριν από 4-5 χρόνια, οι πιθανότητες επιτυχίας θα ήταν λαμπρές. Εκεί που έχουν φτάσει τα πράγματα, φοβούμαι ότι στην πρώτη στραβή η μεγαθυμία και η υπομονή θα εγκαταλείψουν το κτίριο της οδού Ακαδημίας. Γιατί αν πραγματικά πιστεύετε ότι η κεντροδεξιά μπορεί να ομονοήσει με τους Financial Crimes, έχω να σας πουλήσω κάτι μετοχές από την Τράπεζα της Ανατολής.

Μου τηλεφωνούν από την Ουζουμπούρου, ότι ένα Κοινωφελές Ιδρυμα που τώρα τελευταία βρέθηκε στο επίκεντρο φημολογίας για τα περιουσιακά του στοιχεία χρειάζεται να υπερβεί μερικά εμπόδια πριν υπογράψει οτιδήποτε. Ενα εξ αυτών είναι και οι εγκρίσεις που πρέπει να λάβει από τη σχετική επιτροπή του (εποπτεύοντος και χρηματοδοτούντος...) υπουργείου Οικονομικών.

Αύριο ξεκινάει το καινούριο πρόγραμμα του Αθήνα 9,84, με ζώνη τρέχουσας και καυτής επικαιρότητας (συν εκλαΐκευση οικονομικών θεμάτων) από τις 7 έως τις 12 το πρωί. Το επόμενο πεντάωρο θα αφιερώνεται σε μια δεύτερη ανάγνωση της ειδησεογραφίας, μαζί με αναλύσεις για τα εγχώρια και διεθνή γεγονότα κι από τις 5 το απόγευμα και μετά θα παίζει φουλ μουσική (κάτι ανάμεσα σε Εν Λευκώ και Kosmos), με πληροφορίες για νότες, ήχους και τραγούδια. Το διά ταύτα; Ρώτησα τον διευθυντή του ραδιοσταθμού Τάκη Καμπύλη και μου είπε: «Ξέρω ότι θα βγει ένα πολύ καλό προϊόν και ελπίζω ότι θα υπάρξει ο χρόνος για να δοκιμαστεί και να πετύχει».

Σημειώνω επίσης την πρωινή εκπομπή, από τις 11 ώς τις 12 κάθε Κυριακή, όπου διακεκριμένες προσωπικότητες του πνεύματος και της τέχνης θα διαμορφώνουν δικό τους πρόγραμμα με καλεσμένους, διάλογο, αντίλογο, σκέψη και σχόλιο. Αρχή με Νίκο Αλιβιζάτο και συνέχεια, μεταξύ άλλων, με Αντώνη Λιάκο, Αννα Καφέτση, Γιώργη Γιατρομανωλάκη, Απόστολο Δοξιάδη, Τάσο Μπουλμέτη, Σοφία Σπυράτου κ.λπ.

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΞΑΝΘΑΚΗ από enet