Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Γονατοεξαγγελίες, φοροαλχημείες, παλινωδίες και γελοιότητες του ΥΠ.ΟΙΚ.

Γράφει η Μαρία Σεφέρου
Κι όλα αυτά τα "ανδραγαθήματα" γίνονται από τον πολιτικό γίγαντα-νάνο, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που προσπαθεί απεγνωσμένα να τετραγωνίσει τον κύκλο της φοροδιαφυγής στο Λαμογιστάν, για να πάρει κι αυτός κάνα εύσημο από τη βλοσυρή Τρόικα!

Ουφ! Βαρέθηκα, κουράστηκα ν’ ασχολούμαι με του λόγου του! Υπό το κράτος και τη σύγχυση του πανικού, κάθε μέρα μας αιφνιδιάζει με φοροεξαγγελίες του ποδαριού, που σε λίγο τις ξαναμαζεύει για να τις αντικαταστήσει με άλλες πιο γελοίες και αναποτελεσματικές ή ανεφάρμοστες…
Ανεπίδεκτος μαθητευόμενος μάγος ων, κάνει πειράματα στου κασίδι το κεφάλι, προσπαθώντας τάχα να «αποκαταστήσει την πιο άγρια αδικία που υπάρχει στη χώρα μας σε βάρος μισθωτών και συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα», όπως είπε στη χθεσινή δήλωσή του.

Λέτε να έχει τύψεις για τα χαράτσια που μας έφερε κατακέφαλα; Ανέκδοτο ήταν η ερώτηση…
Λοιπόν, τι μέλλει γενέσθαι από το 2012 για όσους επιβιώσουν; Ούτε ο Βαγγέλης οίδε! Πάντως έχει φιλοδοξίες ο άνθρωπος! Θέλει να πιάσει, λέει, τη φοροδιαφυγή μέσω συλλογής αποδείξεων για κάθε δαπάνη, εκούσιά τε και ακούσια, και ονειρεύεται λαγούς με πετραχήλια. Άλλο τώρα αν έχει αναρτήσει τη λίστα των μεγαλοφοροφυγάδων στο Διαδίκτυο και τους καμαρώνει, αντί να τους υποχρεώσει να πληρώσουν, καταφεύγοντας ακόμη και σε κατασχέσεις fast track! Θα μου πεις είναι και η διαπλεκόμενη Δικαιοσύνη που κωλυσιεργεί για ευνόητους λόγους...

Λοιπόν, παίδες, αν ήσασταν καλοί στη γραμματική, πώς κλίνεται η λέξη αλαλούμ; Αμ δεν κλίνεται! Είναι ξενόφερτη λέξη και δεν κλίνεται, δηλαδή δεν κλείνει. Γι’ αυτό και με την κυβέρνηση Τζέφρυ-Μπένι δεν πρόκειται ποτέ να κλείσει το αλαλούμ. Και πώς να κλείσει το αλαλούμ από ανθρώπους με αλαλούμ και τρικυμία εν κρανίω;

Το συμπέρασμα που βγαίνει με λίγο ζόρισμα είναι ότι από το 2012 (φορολογική δήλωση του 2013), ο φορολογούμενος θα καλείται να «αποκαλύψει» τι έκανε το εισόδημά του. Ουσιαστικά πού το δαπάνησε και τι έκανε όσα του απέμειναν. (Διαβάστε εδώ.) Πού πήγαν τα λεφτά, Οέο; Πονηρός ο βλάχος!

Αλί και τρισαλί σε όσους κρύβουν τις αποταμιεύσεις τους σε τραπεζικές θυρίδες, σε χρηματοκιβώτιο, σε λάκκο στον κήπο τους ή κάτω από το στρώμα!
Αλί και τρισαλί σ’ εκείνους που επισκέπτονται μπουρδέλα άνευ αποδείξεων, χρησιμοποιούν καλλίγραμμες συνοδούς για χαλάρωση στα ταξίδια τους, κάνουν πολυήμερες διακοπές σε χώρες εξωτικές ξοδεύοντας σε ξένο νόμισμα από τα κλεμμένα για αμαρτωλές περιπέτειες, και λοιπούς κατεργάρηδες και ανώμαλους.

Αλί και τρισαλί σ’ εκείνους που έχουν την κακιά συνήθεια να ρίχνουν άνευ αποδείξεως πεντόευρα και δεκάευρα κάθε Κυριακή και εορτή στο δίσκο της Εκκλησίας, και να δίνουν χοντρά φιλοδωρήματα στον παπά για ένα τρισάγιο στον τάφο των πεθαμένων τους ή για ένα ευχέλαιο.

Αλί και τρισαλί σ’ εκείνους που τσοντάρουν στον οικογενειακό προϋπολογισμό του άνεργου παιδιού, του εγγονού, του ανεψιού, της ανεψιάς, της χαμηλοσυνταξιούχου αδελφής, αδελφού, και γενικώς σ’ εκείνους που έχουν φιλανθρωπικά αισθήματα και δίνουν στα παιδιά των φαναριών, σε άπορες οικογένειες, κλπ. Ο Μπένι θα τους τιμωρήσει δεόντως και ηλεκτρονικά για τις κακές αυτές συνήθειες, για το καλό τους, φυσικά!

Κοντολογίς, έρχεται οσονούπω η ηλεκτρονική κόλαση, κάτι σαν τον Αντίχριστο που περιγράφει η Αποκάλυψη, κι όποιος αντέξει.

Εγώ θα προτιμούσα να μου καταργήσουν εντελώς το αφορολόγητο όριο, ν’ αυξήσουν και τους φορολογικούς συντελεστές εν ανάγκη, και να μ’ αφήσουν ελεύθερη να διαχειρίζομαι ό,τι φτωχικό μου απομένει όπως εγώ κρίνω. Ο φορολογικός φασισμός είναι παράφορη καταπάτηση ατομικών δικαιωμάτων, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, και ολοκληρωτισμός του κερατά. Πώς θ' αντιμετωπίσει τον ηλεκτρονικό Αντίχριστο ο αγράμματος, ο αγρότης, ο εργάτης, γέρος, η γριά, ο ανήμπορος;

Βρε ελάτε στα συγκαλά σας εκεί στο Υπουργείο της ανοικονόμητης Οικονομίας που έχετε νομοθετήσει τη νόμιμη φοροδιαφυγή με χίλους δυο τρόπους και κάνετε τα στραβά μάτια στους μεγαλοφοροφυγάδες που φυγαδεύουν τα εκατομύρια ευρώ στην Ελβετία ενώ εσείς άδετε!
Αφήστε το μισθωτό και το συνταξιούχο ν' ανασάνουν, βρικόλακες, που μας ήπιατε το αίμα! 
Από  seferou