Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Να δήμαρχος, να μάλαμα στην Ιθάκη!

Υποσχέθηκε λαγούς με πετραχήλια, μίλησε για μεγάλα έργα, είπε ότι θα βάλει... τα λεφτά του για τα έργα αυτά, μάγεψε το πλήθος λέγοντας ότι είναι ανεξάρτητος, και κάπως έτσι εξελέγη δήμαρχος Ιθάκης με 53%! Ωστόσο, ο Ιωάννης Κασσιανός, ως υποψήφιος δήμαρχος, «ξέχασε» να πει στους συντοπίτες του ότι του αρέσουν τα πάρτι, οι ωραίες γυναίκες, τα κότερα, τα ακριβά αυτοκίνητα, τα καλλιστεία, και ότι δεν γουστάρει να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, γράφοντας στα παλιά του...
τα παπούτσια τη νομιμότητα...

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα προεκλογικής του συνέντευξης σχετικά με το πρόβλημα ύδρευσης της Ιθάκης: «Θα ρίξω έναν σωλήνα από τον Αστακό και θα φέρω το νερό...». «Μεγάλο έργο, θα το χρηματοδοτήσει το κράτος; Ξέρετε, έχουμε και ΔΝΤ», ρωτάει ο δημοσιογράφος. Ο Κασσιανός απαντά: «Με δικά μου λεφτά θα το φτιάξω. Όταν θα έχει λεφτά το κράτος, θα μου τα επιστρέψει... Θα δανείζω τον Δήμο χωρίς τόκο. Ποιος θα μου πει όχι;».

Απ’ όταν εξελέγη, δεν πέρασε καιρός για να φρικάρουν οι πάντες, στην Ιθάκη και πέριξ, από τους παραλογισμούς του.

Φρίκαραν όταν είδαν ΣΔΟΕ και Λιμενικό να τον ψάχνουν, όταν είδαν τη «σκαφάρα» του και το θηριώδες Hummer να κατάσχονται, αλλά και όταν, τελευταία, απαίτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να του εγκριθούν 85.000 ευρώ για εκδηλώσεις, οι οποίες βέβαια δεν εγκρίθηκαν, αφού – όπως καταγγέλλεται από τη δημοτική αντιπολίτευση – δεν προσκομίστηκε κανένα δικαιολογητικό.

Ναυλοσύμφωνα

Σήμερα, σχεδόν οκτώ μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, στην Ιθάκη δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε. Αντιθέτως, κάθε μέρα αποκαλύπτεται η... «φούσκα». Αντί για τα προβλήματα του νησιού, ο Κασσιανός τρέχει – και δεν προλαβαίνει – να αντιμετωπίσει τα... δικά του. Το ΣΔΟΕ του κατάσχεσε το σκάφος – δηλωμένο ως «επαγγελματικό» στο όνομα της αδελφής του –, επειδή δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει κάποια ναυλοσύμφωνα από Αλβανούς και Ρουμάνους τουρίστες αξίας 93.000 ευ-ρώ, όπως δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει περίπου 2.000 λίτρα βενζίνης που «έκαψε» το σκάφος, αφού, όπως αποδείχθηκε, το έκανε βόλτες ως Ι.Χ. και όχι ως επαγγελματικό!

Επιπλέον, όπως αναφέρει το πόρισμα του ΣΔΟΕ, η «δημαρχάρα» μετέφερε με το σκάφος στην Ιθάκη 30 καλλονές, για να φωτογραφηθούν για τις ανάγκες του διαγωνισμού Μις Τουρισμός (!) και, όταν επέστρεψε, οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, όπου του επιβλήθηκε πρόστιμο 6.000 ευρώ.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, όπως είπαμε, έχασε και το πολυτελές Hummer των 6.000 κυβικών, που επίσης κατασχέθηκε επειδή δεν μπορούσε να βρίσκεται πλέον στη χώρα με ρουμάνικες πινακίδες κυκλοφορίας...

Την υπόθεση του δημάρχου Ιθάκης χειρίζεται ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζής, έπειτα απ’ τις καταγγελίες που έγιναν εις βάρος του Κασσιανού. Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες, μόλις παρέλαβε το πόρισμα του ΣΔΟΕ, ζήτησε άμεσο έλεγχο της κατάστασης από τον περιφερειάρχη και την ποινική δίωξη του δημάρχου για τα αδικήματα που του καταλογίζονται.

Και όλα αυτά τη στιγμή που – όπως έχει καταγγελθεί από τον τέως δήμαρχο του νησιού Σπύρο Αρσένη και σύσσωμη την αντιπολίτευση – υπάρχει και ζήτημα παράνομης εκλογής του δημάρχου, αφού, σύμφωνα με τις καταγγελίες, έχει υπογράψει ψευδή δήλωση σχετικά με το πόσο... λευκό είναι το ποινικό του μητρώο, καθώς και άλλα πολλά. Κατά συνέπεια, υπάρχει θέμα και νομιμότητας της εκλογής του...
Από το Ποντίκι