ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΩΝ ΚΟΜΜΑ • 21 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΤΕ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΤΡΕΙΣ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΕΥΘΕΩΣ ΤΟΝ ΡΑΓΚΟΥΣΗ
Κόντρα, που χθες το απόγευμα έφτασε στα άκρα, προκάλεσαν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ η στάση του Γ. Ραγκούση απέναντι στην απευλευθέρωση του επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί, αλλά και η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη χώρα από τις κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών.
Ιδιοκτήτες ταξί έξω από το υπουργείο Μεταφορών συμπλέκονται με τα ΜΑΤ
Με 21 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να ζητούν άμεση σύγκληση του διευρυμένου Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Μεταφορών και τρεις να καταφέρονται κατά του αρμόδιου υπουργού Μεταφορών, η κατάσταση στη Βουλή μύριζε μπαρούτι. Πρώτοι στη λίστα με τις υπογραφές είναι η Τόνια Αντωνίου και ο Νίκος Σαλαγιάννης, που προ ημερών είχαν...
καταθέσει και σχετική ερώτηση για το θέμα.
Αμέσως μετά την κατάθεση του σχετικού αιτήματος στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Β. Εξαρχο, η Ιπποκράτους άρχισε τις διαρροές περί «τουφεκιών στον αέρα και προσπάθειας δημιουργίας εντυπώσεων», αφού «ούτως ή άλλως είχε προγραμματιστεί ΚΤΕ Μεταφορών για την ερχόμενη εβδομάδα».
Υπερθεματίζοντας ο υπουργός ΥΠΜΕΔΙ δήλωσε ότι «αρκούμαι στη γνωστοποίηση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του γεγονότος ότι από χθες είχαμε ήδη αποφασίσει συνεδρίαση του διευρυμένου ΚΤΕ για όλα τα θέματα του υπουργείου. Επίσης, για τη συνεδρίαση αυτή, όπως μου γνωστοποιήθηκε, η ενημέρωση των βουλευτών είχε ήδη ξεκινήσει και αρκετοί από τους βουλευτές που υπογράφουν σήμερα το συγκεκριμένο αίτημα είχαν από χθες ενημερωθεί από τον εισηγητή του ΚΤΕ, Γ. Αμοιρίδη».
«Ανυπόστατα»
Απαντώντας η Τ. Αντωνίου χαρακτήρισε ανυπόστατα όλα τα παραπάνω, λέγοντας ότι εδώ και δύο εβδομάδες τούς διαβεβαιώνουν ότι θα γίνει η συνεδρίαση και συνεχώς αναβάλλεται. Είπε μάλιστα ότι ο Γ. Ραγκούσης δεν θέλει να γίνει σύγκληση του ΚΤΕ και ότι ο υπουργός είχε αντιπροτείνει «μια ενημέρωση στο γραφείο του». «Ετσι δεν ήθελε να συζητήσουμε και για τον "Καλλικράτη"», πρόσθεσε η βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος.
Την ίδια στιγμή, τα πυρά εναντίον του Γ. Ραγκούση και η υποστήριξη στον Δ. Ρέππα από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συνεχίζονταν μέσα στην Ολομέλεια της Βουλής αλλά και με δηλώσεις στο περιστύλιο. Η βουλευτής Ηρακλείου Μαρία Σκραφνάκη τόνισε ότι τα πληθυσμιακά κριτήρια που περιλαμβάνονταν στο Π.Δ. του πρώην υπουργού ήταν σωστά, ενώ ο βουλευτής Καβάλας Δημήτρης Παπουτσής στην ομιλία του είπε ότι αν η ρύθμιση Ραγκούση ερχόταν ως νομοσχέδιο στη Βουλή, δεν θα ψηφιζόταν. «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί υπάρχει τέτοιος δογματισμός με την επαγγελματική τάξη των ταξιτζήδων», πρόσθεσε.
Με βάση την Ευρώπη
Παράλληλα, ο Βασίλης Κεγκέρογλου (βουλευτής Ηρακλείου) με δήλωσή του καλεί τον Γ. Ραγκούση να δημοσιοποιήσει αναλυτικά τις θέσεις του, προκειμένου να τοποθετηθούν όλοι, και επισημαίνει ότι «η απελευθέρωση με κανόνες που θα ισχύουν για όλες τις περιφέρειες της χώρας και η αξιοποίηση της ευρωπαϊκής εμπειρίας (σχέση πληθυσμού/αριθμού ταξί) μπορούν να διασφαλίσουν τόσο το δημόσιο συμφέρον, όπως άλλωστε επιτάσσει ο νόμος 3919/11, όσο και τον κόπο των επαγγελματιών». Και δείχνοντας τον Γ. Ραγκούση επισήμανε: «Η άναρχη απελευθέρωση, που πηγάζει από τη νεοφιλελεύθερη άποψη ότι η αυτορύθμιση της αγοράς λύνει όλα τα προβλήματα, δεν μπορεί να διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον».
Από τη μεριά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κ. Μαρκόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δημιουργεί χάος και ανασφάλεια, ενώ ο ομόλογός του στο ΠΑΣΟΚ Χρ. Πρωτόπαπας σχολίασε τη συνολική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι: «Η Ν.Δ. επιχειρεί για ακόμη μια φορά να χαϊδέψει τα αυτιά. Εμείς θέλουμε το διάλογο, που είναι απαραίτητος για τους ιδιοκτήτες ταξί, ώστε να συζητηθούν οι κανόνες για την απελευθέρωση του κλάδου». Ταυτόχρονα εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «η ηγεσία του υπουργείου θα λάβει τις πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή».
Της ΛΙΑΝΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ από enet
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου