Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Ξύλο και καταλήψεις σε Βόλο, Λαμία, Ιωάννινα και Ηράκλειο (vids)

«Θερμόαιμοι» αποδείχθηκαν αρκετοί διαδηλωτές στην επαρχία σήμερα με αφορμή της 24ωρη απεργία που είχε κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Από την Ήπειρο και τον Βόλο μέχρι την Λαμία και το Ηράκλειο, ορισμένοι διαδηλωτές εξέφρασαν την οργή τους κατά των μέτρων της κυβέρνησης με καταλήψεις δημοσίων κτιρίων και προπηλακισμούς πολιτικών προσώπων.

Αναλυτικότερα, σε ιδιότυπο καθεστώς «ομηρίας», βρέθηκε το μεσημέρι, για αρκετή ώρα, ο δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης, όταν ομάδα...
«αγανακτισμένων», μετά την απεργιακή πορεία, κατευθύνθηκε προς το Δημαρχείο της πόλης, εισέβαλε στο γραφείο του και απαιτούσε να παραιτηθεί.

Η ομάδα των πολιτών, παρέμεινε επί αρκετή ώρα στο γραφείο του δημάρχου, ο όποιος έγινε αποδέκτης όχι μόνον διαμαρτυριών αλλά και διαφόρων «κοσμητικών επιθέτων», ενώ εκτοξεύτηκαν εναντίον του και μπουκάλια με νερό.

Οι πολίτες καλούσαν τον κ. Σκοτινιώτη, ο οποίος στις αυτοδιοικητικές εκλογές στηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ, να παραιτηθεί και να καταδικάσει το Μνημόνιο.

Δυναμική ήταν και η συγκέντρωση των στο νομό Ηρακλείου κατά τη σημερινή γενική απεργία στην πλατεία Ελευθερίας της πόλης.

Μάλιστα ορισμένοι από αυτούς προχώρησαν σε κατάληψη των γραφείων της Περιφέρειας ενώ μια ομάδα αντιεξουσιαστών έχει καταλάβει τα γραφεία του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ.Βασίλη Κεγκέρογλου.

Αγανακτισμένοι πολίτες της Λαμίας, παρά την καταρρακτώδη βροχή, εισέβαλαν και κατέλαβαν το κτίριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Κατά την είσοδό τους στο κτίριο, απειλήθηκαν επεισόδια με τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην είσοδο, αλλά τελικά επικράτησε η σύνεση και μπήκαν ειρηνικά.

Για αρκετές ώρες παρέμεινα στο ισόγειο και στον πρώτο όροφο της Περιφέρειας, όπου ανήρτησαν πανό και φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης.

Τέλος, ομάδα νεαρών διαδηλωτών που συμμετείχε στο σημερινό συλλαλητήριο στα Γιάννενα, επιτέθηκε πριν από λίγη ώρα στον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες,οι νεαροί έριξαν αρχικά μπουκάλια με νερό και στην συνέχεια χτύπησαν τον κ. Καχριμάνη,στην οδό Μελανίδη,ακριβώς πίσω από το κτήριο της Περιφέρειας Ηπείρου.

Μετά από την παρέμβαση κάποιων πολιτών και της αστυνομίας,ο κ. Καχριμάνης κατέφερε και μπήκε στο Περιφερειακό Μέγαρο. Αυτή την ώρα,στην οδό Μελανίδη,υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.



Από newpost