Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Χούντα ή τανκς

Image and video hosting by TinyPic
Σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα «El Mundo», ο Θεόδωρος Πάγκαλος, δήλωσε ότι, αν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο, η χώρα θα επιστρέψει στη δραχμή και θα χρειαστεί η επέμβαση του στρατού και των τανκς για να προστατεύσουν τις τράπεζες από τα τρομαγμένα πλήθη που θα θέλουν να αποσύρουν τα χρήματά τους.

Ο κ. Πάγκαλος αποδεικνύει με τα λόγια του πόσο δίκιο έχουν όλοι όσοι υποστηρίζουν πως στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Μόλις η δημοκρατία τα βρει δύσκολα, βγάζει τα τανκς.

Για να μη χρειαστεί να επέμβει ο στρατός και τα τανκς για να προστατεύσουν τις τράπεζες από τα τρομαγμένα πλήθη που θα θέλουν να αποσύρουν τα χρήματά τους, καλό θα ήταν να...
αποσύρετε τα χρήματά σας από τις τράπεζες πριν φτάσει η ώρα να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο.

Αν αποσύρετε αμέσως τις καταθέσεις σας, θα βγάλετε και τους στρατιώτες από τον κόπο να φυλάνε όλη μέρα καραούλι έξω από την Τράπεζα Πειραιώς και την Eurobank.

Τώρα αποδεικνύεται πόσο δημοκράτες και πατριώτες είναι όλοι αυτοί οι Έλληνες που έχουν μεταφέρει τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό. Δεν πήγαν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό για να τις γλιτώσουν –σε ενδεχόμενη πτώχευση της χώρας-, αλλά, για να αποτρέψουν την επέμβαση του στρατού. Τους παρεξηγήσαμε τους ανθρώπους.

Ο κ. Πάγκαλος, στη συνέντευξή του, αναφέρει πως ο στρατός θα πρέπει να προστατεύσει με τανκς τις τράπεζες επειδή δεν θα επαρκούν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Λογικό είναι να μην επαρκούν οι αστυνομικές δυνάμεις και για τη φύλαξη των τραπεζών, αφού οι αστυνομικοί θα είναι απασχολημένοι με τη φύλαξη του κ. Πάγκαλου και της υπόλοιπης συμμορίας πολιτικών, μεγαλοεπιχειρηματιών, μεγαλοεργολάβων, τραπεζιτών, εφοπλιστών και άλλων εθνικών ευεργετών.

Εξ όσων θυμάμαι, στον όρκο που δίνουν οι μόνιμοι και οι κληρωτοί του ελληνικού στρατού, δεν υπάρχει καμία αναφορά στη φύλαξη τραπεζών. Άλλα πράγματα ορκιστήκαμε να φυλάμε.

Είναι εντυπωσιακό ότι ο αντιπρόεδρος μιας σοσιαλιστικής κυβέρνησης προαναγγέλλει –ως εκφοβισμό- την έξοδο των τανκς στους δρόμους. Κατά τ’ άλλα, οι υπουργοί και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ενοχλούνται, όταν τους αποκαλούν «χούντα».

Αν ο στρατός διαταχτεί από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση –ή κάποια κυβέρνηση δήθεν «εθνικής σωτηρίας»- να βγει στους δρόμους για να προφυλάξει τις τράπεζες από τους πολίτες, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το πώς θα αντιδράσει.

Δεν είμαστε στη δεκαετία του ’60 και δεν υπάρχει πια ο περίφημος «κομουνιστικός κίνδυνος». Σήμερα, ο ελληνικός στρατός αποτελείται από δημοκράτες –στη μεγάλη πλειοψηφία τους- αξιωματικούς, οι οποίοι δεν είναι άνδρες των ΜΑΤ. Έχουν και εγκέφαλο μέσα στο κεφάλι τους.

Το εκφοβιστικό και εκβιαστικό δίλημμα «Μεσοπρόθεσμο ή τανκς» δεν έχει καμία σχέση με το δίλημμα «Καραμανλής ή τανκς». Στην πραγματικότητα, το δίλημμα που προσπαθούν να θέσουν είναι «χούντα της ολιγαρχίας ή τανκς». Χούντα του Παπανδρέου, του Σαμαρά, του Μπόμπολα κλπ ή τανκς.

Και για να είμαι ακόμα πιο ακριβής, δεν υπάρχει καν δίλημμα. Η μεγαλοαστική τάξη –για να προστατεύσει τα συμφέροντά της- θα επιστρατεύσει τα τανκς. Αφού το Mega και τα υπόλοιπα χουντοκάναλα δεν επαρκούν πια για να αποβλακώνουν τους πολίτες, θα στραφούν στον στρατό.

Βέβαια, το πιο πιθανό είναι ο στρατός να πάρει το μέρος του λαού –κομμάτι του είναι, άλλωστε- να στραφεί εναντίον της χούντας της ολιγαρχίας, και να ζητήσει την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Προσωπικά, πιστεύω πως ο στρατός θα πρέπει να βγει οπωσδήποτε στο δρόμο. Κάποιος πρέπει να μας σώσει από την Αστυνομία.

Από τον Pitsiriko , μοντάζ Γρέκι