Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΒΡΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ

ΙΚΕΣΙΕΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Η ΝΔ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!
Ένταση προκλήθηκε πριν λίγο στη Βουλή, από μία φράση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου ο οποίος υποστήριξε ότι η «δημοκρατία ήρθε με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 1981». Αμέσως μετά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, απαίτησε να ανακαλέσει τα λεγόμενα του ο Θ. Πάγκαλος. Κάτι τέτοιο δε συνέβη και αποχώρησε...
σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, εκτός του Δημήτρη Σιούφα και του Γεράσιμου Γιακουμάτου. Ο Γιώργος Παπανδρέου, «άδειασε» τον Θ. Πάγκαλο, και οι βουλευτές της ΝΔ, ύστερα από αποχή λίγων λεπτών επέστρεψαν στα έδρανά τους. Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε ότι «έπεσε το προσωπείο της συναίνεσης. Ο κ. Πάγκαλος μας πήγε 30 χρόνια πίσω. Μαύρη ημέρα για το ΠΑΣΟΚ. Τόλμησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης να πει ότι η δημοκρατία στην Ελλάδα γεννήθηκε το 1981, αν είναι δυνατόν».

ΚΑΥΓΑΣ ΠΑΓΚΑΛΟΥ - ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΗΡΘΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!
ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ Η ΝΔ
ΤΟ ΜΑΖΕΨΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Κενά παρέμειναν για λίγη ώρα τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς οι βουλευτές της Ν.Δ. αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δήλωση του Θ. Πάγκαλου ότι η Ελλάδα απέκτησε την πρώτη ανεξάρτητη δημοκρατική κυβέρνηση το 1981, για να επιστρέψουν μετά την παροχή εξηγήσεων από τον πρωθυπουργό. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν ανακάλεσε τη δήλωσή του, οι βουλευτές του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος αποχώρησαν και το λόγο πήρε ο πρωθυπουργός με μια σχετικά συμβιβαστική διάθεση. Ο Γ. Παπανδρέου σχολίασε πως "κανείς δεν είπε πως η Δημοκρατία δεν ήρθε το 1974" παρά τις αδυναμίες και τα θεσμικά της κενά. Πρόσθεσε, όμως, πως οι κοινωνικές τάξεις που τις προηγούμενες δεκαετίες είχαν διωχθεί βρέθηκαν στην εξουσία το 1981. Κάλεσε τη Ν.Δ. να μην βρίσκει αφορμή για να αποχωρήσει γιατί κάτι τέτοιο θα δώσει άσχημη εικόνα στο εξωτερικό και παρακάλεσε τον κ. Σιούφα -πρώην πρόεδρο της Βουλής- να καλέσει τους βουλευτές του για να συνεχίσει η συζήτηση. "Ο πρωθυπουργός ουσιαστικά ανακάλεσε στην τάξη τον αντιπρόεδρό του" είπε ο Γ. Καρατζαφέρης, που με την ευκαιρία ζήτησε την τοποθέτηση ανδριάντα του Κων/νου Καραμανλή στο προαύλιο της Βουλής. Οι βουλευτές της Ν.Δ. επανήλθαν αμέσως μετά, στην διάρκεια της δεύτερης ομιλίας του υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.