Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Mιχάλης Ιγνατίου> Όταν το κουτσομπολιό βαφτίζεται "ανταπόκριση από τη Νέα Υόρκη"

Ένα πρωί τα  δύο πλουσιόπαιδα του Πρωινού του Μεγάλου Καναλιού, που όσο πλησιάζει το καλοκαίρι ανταγωνίζεται την εκπομπή της Σάσας Σταμάτη και της Φαίης Σκορδά, που  ακολουθεί,  άκουγαν τον «έγκυρο» ανταποκριτή του Mega Μιχάλη Ιγνατίου να εξιστορεί πικάντικες λεπτομέρειες για την καμαριέρα και τον Στρος Καν.

Την εξιστόρηση του ανταποκριτή προκαλούσαν οι ίδιοι με τις ερωτήσεις τους  κι ο Ιγνατίου έσπευδε  να ικανοποιήσει την βουλιμία του τηλεθεατή για κλειδαρότρυπα, με λεπτομέρειες που θα ζήλευαν εκπομπές σαν κι αυτή της Βάσιας Λόη.

Μάλιστα ο Ιγνατίου φρόντιζε πριν βουτήξει στο βαρέλι του συνοικιακού κουτσομπολιού να διαχωρίσει δήθεν τη θέση του από αυτού του είδους το ρεπορτάζ.

Κι όσο «διαχώριζε» τη θέση του τόσο πιο αναλυτικός γινόταν!

Στο δελτίο του Σαββάτου ο ίδιος ανταποκριτής επικαλούμενος πηγές του ΔΝΤ «απεκάλυψε» πως ...
η Έκθεση του ΔΝΤ που σημειωτέον δεν έχει γραφεί ακόμη-βγήκε στη συνέχεια ο Παπακωνσταντίνου και τον διέψευσε-ανέφερε πως η Ελλάδας έχει αποτύχει σε όλα τα δημοσιονομικά μεγέθη.

Σήμερα Κυριακή διαβάζουμε στα «ΝΕΑ» ότι το ΔΝΤ  εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει τα σχετικά κουτσομπολιά: Διαψεύδει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (Δ.Ν.Τ.) αναφορές που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες η ομάδα επιθεωρητών της τρόικας διαπίστωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει κανέναν από τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί.

«Οι πρόσφατες αναφορές από μέσα μαζικής ενημέρωσης που ισχυρίζονται ότι είναι σε γνώση τους τα συμπεράσματα της αποστολής αξιολόγησης είναι αναληθείς», ανέφερε μια εκπρόσωπος του Δ.Ν.Τ. σε δήλωσή της μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την οποία επικαλείται το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων
Reuters.

«Οι συζητήσεις μας με τις αρχές βρίσκονται σε εξέλιξη, σημειώνουν ικανοποιητική πρόοδο και αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα», πρόσθεσε η εκπρόσωπος του Δ.Ν.Τ.

Έλεος κε Ιγνατίου μας.

Είστε ανταποκριτής του μεγαλύτερου ιδιωτικού καναλιού, δεν είστε στο πάνελ της Μενεγάκη. 

Δεν είστε ο Νίκος Μουτσινάς…

Η απάντηση του Μιχ. Ιγνατίου σε σχόλιο του "Κουρδιστού Πορτοκαλιού"

Πριν λίγο επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μας ο Μιχ. Ιγνατίου και στη συνέχεια μας έστειλε την απάντησή του την οποία και δημοσιεύουμε>

Αγαπητέ κ. Μπόνιο
Διάβασα το κείμενό σας στο Κουρδιστό Πορτοκάλι.
Σας στέλλω να διαβάσετε την ανταπόκρισή μου διότι είναι φανερό από το κείμενό σας ότι δεν είδατε το δελτίο του Μέγκα χθες.
Και σας προκαλώ να μου πείτε σε ποιό σημείο αναφέρει η ανταπόκριση μου αυτό που ισχυρίζεστε. Οτι: "Στο δελτίο του Σαββάτου ο ίδιος ανταποκριτής επικαλούμενος πηγές του ΔΝΤ «απεκάλυψε» πως η Έκθεση του ΔΝΤ που σημειωτέον δεν έχει γραφεί ακόμη-βγήκε στη συνέχεια ο Παπακωνσταντίνου και τον διέψευσε-ανέφερε πως η Ελλάδας έχει αποτύχει σε όλα τα δημοσιονομικά μεγέθη".
Μήπως ακούσατε κάποιον άλλο να λέει ότι η έκθεση του Ταμείου αναφέρει τα παραπάνω; Διότι εγώ, δεν το λέω σε κανένα σημείο της ανταπόκρισής μου. Λέω ακριβώς το αντίθετο. Οτι η έκθεση δεν έχει ετοιμαστεί ακόμα.
Αναμένω να δημοσιευθεί το κείμενο μου
Σας ευχαριστώ
Φιλικά Μιχάλης Ιγνατίου

Παρακάτω ακολουθεί το κείμενο της χθεσινής μου ανταπόκρισης:

            Σύμφωνα με πηγές στην Ουάσιγκτον η επίτευξη της συμφωνίας για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής προσκρούει σε εμπόδια και δύσκολίες ικανές να το εκτροχιάσουν και να οδηγήσουν την Ελλάδα σε αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων της στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Εδώ ακούστηκε και ο ισχυρισμός ότι η χώρα μας δεν έχει πετύχει κανένα δημοσιονομικό στόχο.

Παρ’ όλες τις δυσκολίες οι πηγές προσβλέπουν σε διευθέτηση των διαφορών το αργότερο μέχρι το πρώτο δεκαήμερο Ιουνίου, ώστε να υπάρχει χρόνος να ετοιμαστεί η έκθεση προς το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου στην οποία, όμως, ίσως να μην καταγράφεται με ακρίβεια η τύχη της πέμπτης δόσης από την πλευρά του ΔΝΤ. Οι πηγές αναφέρθηκαν σε πολύ σκληρές διαπραγματεύσεις.

Οι πηγές παρουσιάστηκαν σχεδόν βέβαιες ότι θα επιλεγεί μικτή λύση, η οποία –όπως εξήγησαν- θα έχει στοιχεία της λεγόμενης «Διαδικασίας της Βιέννης» με επιπλέον χρηματοδότηση καθώς με τον τρόπο αυτό θα ξεμπλοκαριστεί η δόση από το Ταμείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Ταμείο ζήτησε την συναίνεση της ΕΕ το αργότερο μέχρι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την αύξηση της χρηματοδότησης ώστε να καλυφθούν οι δανειακές ανάγκες της Ελλάδας τουλάχιστον το 2012 και 2013. Η κίνηση αυτή αντιμετωπίστηκε με άρνηση από μερικά κράτη μέλη της ευρωζώνης λόγω πολιτικών καταστάσεων και εκλογικών διαδικασιών.

Πρότεινε επίσης την αγορά των ληξιπρόθεσμων ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την προώθηση της «Διαδικασίας της Βιέννης», η οποία δίνει την δυνατότητα επαναγοράς οικειοθελώς από τις τράπεζες ομολόγων που λήγουν το 2012 για μεγαλύτερη χρονική διάρκεια.