Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Ζητούν και οι εν ενεργεία βουλευτές αναδρομικά!

Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση που προκάλεσε την οργή των πολιτών, με τις αξιώσεις συνταξιούχων βουλευτών για αναδρομικές συντάξεις.
Όπως προκύπτει, στη Δικαιοσύνη έχουν προσφύγει και εν ενεργεία βουλευτές διεκδικώντας αυξήσεις όχι μόνο στις συντάξεις, αλλά και στους μισθούς τους!

Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, εκκρεμούν 284 αγωγές βουλευτών, με αίτημα για βουλευτικές αποδοχές ανάλογες με το δικαστικό μισθολόγιο.

Όλες οι αγωγές έχουν προσδιοριστεί να εκδικαστούν ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει παραιτηθεί του δικαιώματος αυτού. Οι αγωγές αυτές αν τελικά επιδικαστούν υπέρ των βουλευτών, θα σημαίνει ότι ο κάθε ένας, έχει λαμβάνειν ...
τουλάχιστον 250.000 ευρώ!

Όπως είναι φυσικό τα ονόματα αυτών των βουλευτών που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό.

Η Καθημερινή μάλιστα έκανε αίτημα στις αρμόδιες αρχές για να πάρει τη λίστα με τα ονόματα, εισέπραξε όμως αρνητική απάντηση, λόγω...προσωπικών δεδομένων.

Αν μάλιστα η ίδια η Βουλή, δεν αποφάσιζε το 2008 να βάλει φρένο σ αυτές τις "τρελές" απαιτήσεις, τότε οι αιτήσεις για διεκδικήσεις μπορεί να έφταναν ή να ξεπερνούσαν τις 800.

Εκείνο πάντως που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι παρόλο που καταδικάστηκε σχεδόν από όλο το σώμα, το αίτημα για αναδρομικά στις συντάξεις των βουλευτών, δεν ακούστηκε κουβέντα για το συγκεκριμένο, που ....καίει και περισσότερο.

Θα ήταν εξόχως εκπληκτικό, να μπορούσαμε να μαθαίναμε ποιοι είναι εκείνοι οι "Εθνοπατέρες" που στη δίνη της κρίσης που χτυπά την χώρα μας, εξακολουθούν και αξιώνουν επιπλέον χρήματα, που δεν τους ανήκουν και που θα τα πληρώσουμε "κερατιάτικα" για άλλη μια φορά εμείς.

Και για να γίνει κατανοητό το μέγεθος του κόστους αυτών των αγωγών για αναδρομικά σε μισθούς και συντάξεις, όπως λένε αρμόδιες δικαστικές αρχές, εκτιμάται ότι είναι από 80 έως 100 εκ. ευρώ!!!

Κι όσο κι αν το υπουργείο οικονομικών διαλαλεί ότι δεν πρόκειται να συμβεί αυτό, έχουν φροντίσει να πουν στον κόσμο, πώς θα έχει πρακτική εφαρμογή αυτό, αφού για να μην πάρουν τα συγκεκριμένα λεφτά οι βουλευτές, πρέπει να γίνει συνταγματική αναθεώρηση;

Ερωτήματα που χρήζουν άμεσης απάντησης.
Από newstoday