Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Αποδοκίμασαν τον Παπανδρέου στα Καλάβρυτα

Την έντονη αποδοκιμασία του κόσμου δέχτηκε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, παρουσία του Καναδού ομολόγου του και του μισού υπουργικού συμβουλίου. Η αρχή έγινε στην Αγία Λαύρα όπου ηλικιωμένοι από οργανωμένη εκδρομή ΚΑΠΗ του φώναξαν «Γιωργάκη τα ξεπούλησες όλα», «μας πήρες τη σύνταξη», «πούλησες την Ελλάδα».

Καθώς έμπαινε στο Μουσείο Ολοκαυτώματος ο Γιώργος Παπανδρέου, μέλη του «Πατριωτικού Μετώπου» με επικεφαλής τον πρόεδρο τους, ο οποίος θυμίζουμε ότι είχε πετάξει το παπούτσι του στον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της Δ.Ε.Θ., τον αποδοκίμασαν λέγοντας ότι είναι ανεπιθύμητος στα Καλάβρυτα, αφού  ξεπούλησε τη χώρα στις τράπεζες.

Η παρουσία της φρουράς του πρωθυπουργού ήταν έντονη, ενώ αστυνομικοί προπάθησαν να ...
εμποδίσουν το πλήθος να πλησιάσει τον Γιώργο Παπανδρέου. Απλοί άνθρωποι αποδοκίμασαν ακόμα και τους  παρευρισκόμενους βουλευτές, όπως τον κ. Δρούτσα και τον κ. Πεταλωτή.

Εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Καλαβρύτων, το οποίο γίνεται Κέντρο Υγείας, είχαν αναρτήσει πανό και μαύρες σημαίες έξω απ' το κτίριο του Νοσοκομείου. Παράλληλα, στην πλατεία των Καλαβρύτων περίπου 60 άνθρωποι είχαν μαζευτεί για  να διαμαρτυρηθούν στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης που γίνεται σήμερα.

Οι αποδοκιμασίες κατά του πρωθυπουργού της χώρας πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επίσκεψης του Γ. Παπανδρέου και του καναδού πρωθυπουργού, Στήβεν Χαρπερ, στα Καλάβρυτα με σκοπό την αναθέρμανση των εμπορικών και πολιτικών σχέσεων των δύο χωρών.
Από newpost

«Πρωθυπουργέ, μην κλείνεις το νοσοκομείο μας» - Η έκκληση της Καλαβρυτινής στον Γ. Παπανδρέου
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η επίσκεψη στο Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

Από την πλαϊνή πόρτα του Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος επέλεξε να φύγει ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του στο χώρο. Την ώρα εκείνη μια Καλαβρυτινή του φώναξε «Πρωθυπουργέ, μην κλείνεις το νοσοκομείο μας», αλλά απάντηση δεν έλαβε…

Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνοδεύει από το πρωί τον Καναδό ομόλογό του, μετά την επιθυμία του τελευταίου να επισκεφθεί την μαρτυρική πόλη. Η επίσκεψη γίνεται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, που παρόμοια δεν έχουν ξαναγνωρίσει τα Καλάβρυτα. Χαρακτηριστικό της έντασης αστυνόμευσης που υπάρχει στην περιοχή, αποτελεί το γεγονός ότι κατά την ώρα επίσκεψης των δυο πρωθυπουργών στο Μουσείο, πέριξ υπήρχαν πάνω από 100! οχήματα της Αστυνομίας με συμβατικές πινακίδες.

Επί τόπου βρέθηκαν και Καναδοί αστυνομικοί οι οποίοι μερίμνησαν για την ασφάλεια του Καναδού πρωθυπουργού.

Την ίδια ώρα, πάνω από 100 άτομα βρίσκονται συγκεντρωμένοι από το πρωί στην πλατεία της πόλης, στο πλαίσιο της κινητοποίησης των αγανακτισμένων πολιτών. Ο αριθμός αυτός θεωρείται σημαντικός σε σχέση με τον πληθυσμό της περιοχής.

Παράλληλα, ομάδα αγροτών βρίσκεται συγκεντρωμένη στο δρόμο για το Μέγα Σπήλαιο, αναμένοντας την πρωθυπουργική έλευση. Η κυκλοφορία πάντως στο σημείο διεξάγεται κανονικά.


Αστακός η περιοχή από την Αστυνομία
Αγανακτισμένοι και αγρότες στα Καλάβρυτα για τον Παπανδρέου

Ένα διαφορετικό χρώμα είχε η επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου στα Καλάβρυτα, μαζί με τον ομόλογό του του Καναδά κ. Στίβεν Χάρπερ. Κι αυτό γιατί παράλληλα με την επίσκεψη εξελίχθηκαν συγκεντρώσεις τόσο από τους Αγανακτισμένους, όσο και από αγρότες που έκλεισαν τον δρόμο Πούντας – Καλαβρύτων, διαμαρτυρόμενοι για την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Η περιοχή έχει μετατραπεί σε φρούριο από την ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Τους δύο πρωθυπουργούς και τη σύζυγό του κ. Χάρπερ, Λορίν υποδέχθηκαν ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Λαζούρας, καθώς και ο βουλευτής Αθανάσιος Παπαδόπουλος.

Ο δήμαρχος Καλαβρύτων σημείωσε ότι είναι μεγάλη τιμή για την πόλη να υποδέχονται τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον Καναδό ομόλογό του στην Αγία Λαύρα, όπου φυλάσσεται το ιερό λάβαρο της ορκωμοσίας των αγωνιστών του 1821, καθώς και στον τόπο θυσίας του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, όπου στις 13 Δεκεμβρίου 1943 εκτελέστηκε όλος ο ανδρικός πληθυσμός της πόλης.

Στη συνέχεια οι δύο πρωθυπουργοί με τη συνοδεία τους, που αποτελούνταν από τον υπουργό Οικονομικών του Καναδά, Τόνι Κλέμεντ και τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, επισκέφθηκαν το ιστορικό μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, όπου έγιναν δεκτοί από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων.

Οι δύο πρωθυπουργοί, καθώς και η Λορίν Χάρπερ περιηγήθηκαν στον περίβολο του Μοναστηριού και στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, όπου ο κ. Στήβεν Χάρπερ υπέγραψε στο επίσημο βιβλίο των επισκεπτών.