Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Κατάντια

Από τον Κωνσταντίνο Νικολάου
Καθηγητή Μ.Ε.
(μέσω "press-gr"  & "Σύβυλλα")
Σας αποστέλλω το link για ένα βίντεο που αναρτήθηκε πρόσφατα στο youtube, στο οποίο εμφανίζονται τα μέλη της ΔΑΠ ΝΔΦΚ, της φοιτητικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, έπειτα από την καταμέτρηση ψηφοδελτίων στο ΤΕΙ του Πειραιά κατά τις πρόσφατες φοιτητικές εκλογές.
Η συμπεριφορά τους, τα υβριστικά συνθήματα, οι πλαστικές κούκλες, τα σεξιστικά υπονοούμενα, τα κοτόπουλα με πράσινο χρώμα σε τίποτα δεν συνάδουν με το ήθος της μεγαλύτερης φοιτητικής παράταξης και του...
χώρου του οποίου εκπροσωπούν.
Θέλω να πιστεύω πως απέχει και από το ήθος που ευαγγελίζεται ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς. Είναι ένα σαφέστατο όμως δείγμα γιατην πορεία που ακολουθεί το φοιτητικό κίνημα και   ακολουθούμε ως ελληνική κοινωνία γενικότερα. Τέτοια συμπεριφορά δεν έτυχε ούτε ο δικτάτορας Παπαδόπουλος από τους εξεργεμένους νέους του Πολυτεχνίου.
Δυστυχώς αν και πρώην μέλος της ΔΑΠ και της ΝΔ μόνο θλίψη και αηδία αισθάνομαι για αυτή την εικόνα. Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα την όποια αναφορά και προβολή εκ μέρους σας του παραπάνω βίντεο από το πάντα επίκαιρο ιστολόγιό σας.