Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Μισθοί - πρόκληση στην γ.γ. της κυβέρνησης

Πάνω απο 2.500.00 ευρώ οι βασικοί μισθοί. Οι εργαζόμενοι έλαβαν πλήθος επιδομάτων καθώς και “κίνητρο απόδοσης.

Οι περικοπές μισθών, συντάξεων, επιδομάτων και γενικά τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα φαίνεται για μια ακόμη φορά πως ισχύουν για όλους εκτός απο όσους πλαισιώσουν την κυβερνητική Ιερουσαλήμ.

1.629.716 ευρώ ενεκρίθησαν στις αρχές του μήνα με απόφαση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Σωτήρη Λύτρα προκειμένου να καλυφθούν δαπάνες για βασικούς μισθούς στην Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού.

Μάλιστα ενώ σε όλους τους υπολοίπους εργαζόμενους στο δημόσιο τα επιδόματα έχουν μειωθεί στο ....
ελάχιστο στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού τα λοιπά ειδικά επιδόματα αγγίζουν τις 22.992 ευρώ ενώ στους εργαζόμενους δόθηκε και “κίνητρο απόδοσης” το οποίο οποίο έφθασε τα 41.280 ευρώ.

Τώρα όσον αφορά στην Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης οι δαπάνες για βασικούς – και μόνο - μισθούς αγγίζουν τις 949.068 ευρώ ενώ και εκεί έχουν εγκριθεί πλήθος επιδομάτων και υπερωρίων.

Να θυμήσουμε πως η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης αποτελεί αυτοτελή δημόσια υπηρεσία που υπάγεται απ΄ ευθείας στον Πρωθυπουργό. Υποστηρίζει το έργο του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους, παρέχει γραμματειακή υποστήριξη στο Υπουργικό Συμβούλιο, στα λοιπά συλλογικά κυβερνητικά όργανα και στις Διυπουργικές Επιτροπές ενώ συντονίζει και παρακολουθεί την εφαρμογή των αποφάσεων των οργάνων αυτών.