Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Όλο το παρασκήνιο της κόντρας Ρέππα-Παπακωνσταντίνου

Έντονο είναι το παρασκήνιο της κόντρας μεταξύ του Δ. Ρέππα και το Γ. Παπακωνσταντίνου, με φόντο το ενδεχόμενο απολύσεων μέρους του πλεονάζοντος προσωπικού όσων ΔΕΚΟ καταργηθούν ή συγχωνευθούν.

Πέρα από τις πολυσυζητημένες αναφορές του υπουργού Υποδομών στους "τζιτζιφιόγκους", στους οποίους χρέωσε τις διαρροές περί κίτρινης κάρτας της Τρόικας στα του... οίκου του, το περιβάλλον του Δ. Ρέππα θεωρεί ότι όλη αυτή η συζήτηση έχει να κάνει με τις δικές του ΔΕΚΟ και ειδικά με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για την οποία όπως λένε δεν έχει οριστεί ακόμα Σύμβουλος αποκρατικοποίησης παρά το ότι είχε μπει εξαρχής η εταιρία στο πλάνο των ιδιωτικοποιήσεων.

Τα τελευταία 24ωρα των κρίσιμων διαβουλεύσεων υπήρχαν πληροφορίες, οι οποίες μεταξύ άλλων ...
ανέφεραν ότι η Τρόικα ζητά επιτακτικά μεταξύ άλλων το "κλείσιμο" μιας τουλάχιστον ΔΕΚΟ και την απόλυση όλων των εργαζομένων σε αυτή!

Αυτές ακριβώς οι πληροφορίες προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Δ. Ρέππα, ο οποίος πέρα από τη διαφορετική πολιτική προσέγγιση επί του θέματος, θεωρεί ότι στοχοποιούνται κυρίως οι ΔΕΚΟ των συγκοινωνιών και ειδικά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με τις πληροφορίες από το μέτωπο της Τρόικας να επιβεβαιώνουν το ότι μέσα στο "καυτό" κατάλογο των ΔΕΚΟ που πρέπει να βάλουν "λουκέτο" είναι και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.Από το υπουργείο Οικονομικών διαβεβαιώνουν, ωστόσο, ότι αφενός υπήρχαν άλλες προτεραιότητες όσον αφορά στον ορισμό Συμβούλων, όπως οι αυτοκινητόδρομοι, αφετέρου η εταιρία δεν κατάφερε να μηδενίσει τις ζημιές της έως το τέλος του Μαρτίου, αναγνωρίζοντας όμως ότι μια εταιρία με τέτοιο βεβαρημένο παρελθόν δύσκολα θα μπορούσε να πετύχει κάτι τέτοιο. 

Σε κάθε περίπτωση, σημειώνουν από το υπουργείο Οικονομικών, θα οριστεί Σύμβουλος έως το τέλος Ιουνίου- οπότε σημειωτέον στόχος είναι να έχουν οριστεί όλοι οι Σύμβουλοι- διαψεύδοντας τη φημολογία περί "λουκέτου" και επισημαίνοντας ότι και η εταιρία θα πωληθεί και οι σταθμοί θα δοθούν προς αξιοποίηση με συμβάσεις παραχώρησης. 

Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι επί του παρόντος δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή, παρά μόνο σε... φιλολογικό επίπεδο....

Από iefimerida