Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Όταν οι αποκαλύψεις χτυπούν την πόρτα πρώην Πρωθυπουργών η Βουλή δεν κάνει πως δεν ακούει…

Ο πιο τυχερός άνθρωπος στην Ελλάδα, που θα πρέπει να ανάψει μια τεράστια λαμπάδα στο όνομα του Ντομινίκ Στρος Καν, είναι ο Σημίτης.

Ο κ. Καστανίδης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής που διερεύνησε το σκάνδαλο της γερμανικής εταιρείας, επιφύλασσε συγκλονιστικές αποκαλύψεις και μια σειρά εγγράφων αλληλογραφίας με τον τότε πρωθυπουργό κ. Σημίτη τα οποία σύμφωνα με τον ίδιο αποδεικνύουν ότι το 1997 υπήρχε έτοιμο νομοσχέδιο το οποίο θα ...
έφερνε διαφάνεια στην διαδικασία προμηθειών, όμως, με χειρισμούς του κ. Σημίτη δεν έφτασε ποτέ στην Βουλή με αποτέλεσμα «τα όσα τραγικά βλέπουμε σήμερα».

Το μόνο που δεν είπε είναι πως ο κ. Κώστας Σημίτης είναι «αρχιερέας της διαπλοκής».

Για ακόμη μια φορά τα πυρά στοχεύουν το Σημίτη δείχνοντας ότι κατά την περίοδο διακυβέρνησής του, ήταν επιλογή του η αδιαφάνεια και οι απευθείας αναθέσεις στους εργολάβους...

Για όσους έχουν «κοντή» μνήμη να θυμηθούμε ότι ο Τσουκάτος έχει ήδη παραδεχθεί ότι έπαιρνε εκατομμύρια μάρκα από τη Siemens, ενώ για τον Μαντέλη ήδη υπάρχει απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και έχουν αρχίσει οι καταδίκες για «χορηγίες» από τη Siemens.

Δε μπορεί να περάσει απαρατήρητο ότι ο Καστανίδης παραιτήθηκε, όπως λέει ο ίδιος και αποδεικνύει με έγγραφα, γιατί ο Σημίτης δεν ήθελε να υπάρξει διαφάνεια στις τερατώδεις συμβάσεις που θα υπέγραφαν για τα Ολυμπιακά έργα. Αμέσως μετά ο Σημίτης έκανε Υπουργό στη θέση του Καστανίδη τον Μαντέλη…

Σιγά σιγά αρχίζουν και γίνονται ανησυχητικές οι αποκαλύψεις για το ρόλο του ιδίου του τότε Πρωθυπουργού στις περιβόητη διαφθορά και διαπλοκή.

Παρόλα αυτά το Ελληνικό Κοινοβούλιο κωφεύει και προσπαθεί με νύχια και με δόντια να μην αγγίξει την περίοδο Σημίτη. Μια ομερτά που δεν έχει προηγούμενο, ειδικά από τα δύο μεγάλα κόμματα, δείχνει ότι ο Σημίτης θα είναι στο απυρόβλητο, καθώς πιθανή κλήση του σε προανακριτική επιτροπή της Βουλής μπορεί να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και οι αποκαλύψεις να γίνουν χιονοστιβάδα για το πολιτικό σύστημα.

Άλλωστε ακόμη και ο Άκης έχει δίκιο που διατείνεται ότι τις αποφάσεις για τις αγορές μαμούθ των εξοπλιστικών προγραμμάτων τις υπέγραψε το ΚΥΣΕΑ, δηλαδή δεκάδες Υπουργοί αλλά και ο τότε Πρωθυπουργός.

Για μια και μόνη φορά στην πολιτική ιστορία θα είχε ενδιαφέρον να γίνει έρευνα για έναν πρώην Πρωθυπουργό που αποδεδειγμένα, ο ένας μετά τον άλλον, στενοί του συνεργάτες και κορυφαίοι Υπουργοί του, φαίνεται να έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα διαφθοράς και να έχουν εισπράξει μίζες αστρονομικών ποσών.

Στη συνείδηση του κόσμου ο Σημίτης πλέον αρχίζει και περνά ως ο αρχιερέας της διαπλοκής και της διαφθοράς. Αν πραγματικά θέλει να μείνει ως άσπιλος και αμόλυντος ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν. Μπορεί να ζητήσει να πάει ο ίδιος να καταθέσει στη Βουλή.

Αλλιώς θα δικαιωθεί ο Λαζόπουλος που συχνά τον αναφέρει ως κοντή και σκοτεινή πλευρά της πολιτικής ιστορίας του τόπου και ως το παράδειγμα της «υστερίας του μετρίου να γράψει ιστορία».

Του Στάθη Διομήδη από newstoday , μοντάζ Γρέκι