Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Τραβεστί κατά φοροδιαφυγής

Εξαιρετικά προχωρημένη ιδέα στο Πακιστάν για την είσπραξη φόρων. Στέλνουν τραβεστί στα σπίτια και τα γραφεία οφειλετών για να τους ντροπιάζουν και να πληρώνουν. Δείτε βίντεο από τις επισκέψεις τους (vid)

Μπορεί η κυβέρνηση στην Ελλάδα να επιχειρεί να πείσει τους οφειλέτες να καταβάλουν έστω και μέρος των χρεών τους μέσω της περαίωσης, αλλά όσοι χρωστάνε στο Πακιστάν έρχονται αντιμέτωποι με μία χαρούμενη ομάδα από φοροεισπράκτορες.

Σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της φοροδιαφυγής, που ξεπερνά ακόμα και τα ελληνικά όρια, οι αρχές στην πόλη Καράτσι επιστράτευσαν μία ομάδα τραβεστί να ...
κάνει εφόδους σε σπίτια οφειλετών, ντροπιάζοντάς τους.

Αυτό που πρέπει να κάνουν οι Riffee, Sana και Kohan είναι να επικοινωνήσουν με τους οφειλέτες και να τους επισκεφτούν στο σπίτι ή το γραφείο τους, προσπαθώντας να τους πείσουν να καταβάλλουν τα χρωστούμενα.

"Η εμφάνισή τους προκαλεί μεγάλη ντροπή στους ανθρώπους", επισήμανε ο Sajid Hussein Bhatti, προϊστάμενος του Rifee και της ομάδας του.

Το πρόβλημα με τη φοροδιαφυγή στο Πακιστάν είναι άνευ προηγουμένου, δεδομένου ότι μόλις το 1% καταβάλλει φόρο εισοδήματος, τη στιγμή που η κυβέρνηση επιχειρεί μανιωδώς να αυξήσει τα έσοδά της για να εξευμενίσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Χρειάζεται μάλιστα να δανειστεί πέντε ακόμα δισεκατομμύρια ευρώ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο επιμένει πως το κράτος πρέπει να βελτιώσει το ποσοστό είσπραξης φόρων.

Η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με υπέρογκα χρέη, κάτι στο οποίο συμβάλλει και το γεγονός πως μόλις 1,9 από τα 170 εκατομμύρια ανθρώπων κατέβαλλαν φόρο εισοδήματος το 2010. Έτσι, το κράτος στράφηκε στον Riffee και την ομάδα του ως έσχατη λύση.

Σε ό,τι αφορά στον Riffee, είχε αποφασίσει πως θέλει να είναι γυναίκα από τα δέκα του χρόνια και έκτοτε, όπως σημειώνει, έχει υπομείνει το ρατσισμό του κόσμου.

"Επιχειρούμε να εκπαιδεύσουμε την κοινωνία και να δείξουμε στον κόσμο πως μας αρέσει ο εαυτός μας", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μαρίνα Κουτσούμπα από news247