Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Άδειασε τον Σημίτη ο "Τσάρος" - "Δεν ακολουθώ προσωπική αλλά κυβερνητική πολιτική"

Άδειασε τον πρών πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ο οποίος με παρέμβαση του στο Βήμα της Κυριακής τάσσεται υπέρ της αναδιάρθρωσης, ενώ τοποθετήθηκε και την εσωκομματική αμφισβητήση που δέχεται.
Στην συνέντευξη τύου που παρέχωρησε πριν από λίγο στην έδρα του Ταμείου και σε ερώτηση πως σχολιάζει την παρέμβαση Σημίτη ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε σχετικά: “H δημόσια συζήτηση περί αναδιάρθρωσης δεν βοηθά την χώρα».

Ο υπουργός Οικονομικών ερωτήθηκε για τις εσωκομματικές και ενδοκυβερνητικές αντιδράσεις και αν θα παραιτηθεί γιατί είχε δηλώσει στο παρελθόν «οτι αν χρειαστούν νέα μέτρα θα σήμαινει ότι έχω αποτύχει». Ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε ότι ... 
«ακολουθεί την κυβερνητική πολιτική».  Ερωτηθείς αν θέλει να δώσει ένα μήνυμα σε αυτούς που θεωρούν ότι απέτυχε τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο κόμμα δήλωσε: “Δεν έχω να δώσω κανένα μήνυμα σε κανένα. Ένας υπουργός Οικονομικών  κρίνεται καθημερινά απο τους πολίτες και βεβαίως κρίνεται ανά πάσα στιγμή και από  τον πρωθυπουργό. Εγώ θα συνεχίσω να κάνω την δουλειά μου, εκφράζω την πολιτική μιας κυβέρνησης που αποφάσισε να μην  αφήσει την χώρα να πάει στον τοίχο, να μην την αφήσει να χρεωκοπήσει απέναντι σε κάθε λαικιστική φωνή που δείχνει παράδεισους που δεν υπάρχουν και δήθεν άλλους δρόμους χωρίς πόνο και χωρίς πρόβλημα».

Ο υπ. Οικονομκών τόνισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση ενθαρρύνει την εξυγίανση του τραπεζικού τομέα για τον οποίο σημείωσε ότι θα πρέπει να ενδυναμωθεί, και στο πλαίσιιο αυτό δήλωσε ότι είναι ώρα για τολμηρές αποφάσεις.

Τέλος, αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογο του, Τίμοθι Γκάιτνερ, μετέφερε την ικανοποίηση που του εξέφρασε ο τελευταίος ο οποίος φέρεται να τόνισε ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και ο λαός της Ελλάδας έχουν κάνει πολύ περισσότερα από όσα ανέμεναν όλοι. “Μας εκπλήξατε όλους με όσα πετύχατε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα” φέρεται να είπε ο κ. Γκάιτνερ, σύμφωνα με τον Ελληνα υπ. Εξωτερικών.
Από newpost