Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Ψάχνουν επικοινωνιακό τρικ για να ανακοινώσουν τη... λυπητερή

Σκούρα τα βρήκαν οι ελεγκτές της τρόικας μόλις άνοιξαν τα λογιστικά βιβλία του κράτους και διαπίστωσαν πως όλες οι απαιτήσεις τους δεν έχουν ολοκληρωθεί στο έπακρο με αποτέλεσμα, όπως έλεγαν κυβερνητικοί παράγοντες να υπάρχουν φόβοι για την πέμπτη δόση εκταμίευσης του δανείου.

Τα πάντα είναι στα χαρτιά δίχως όμως να έχουν υλοποιηθεί τα προγράμματα περικοπών των δαπανών και των διαρθρωτικών αλλαγών στο κράτος είναι η διαπίστωση των ...
ελεγκτών και γι΄ αυτό σήμαναν καμπανάκι κινδύνου. Αν υπάρξει πρόβλημα στην εκταμίευση του δανείου τον Ιούνιο, τότε θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η χώρα θα βρεθεί στον κυκλώνα της αναξιοπιστίας με νέα πιο δυσβάστακτα μέτρα που θα απαιτούν οι δανειστές μας.

Και αν συμβεί αυτό, φυσικά δεν θα έχει ευθύνες ουδείς άλλος η μη μόνον το οικονομικό επιτελείο, τα υπουργεία και- στην τελική, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν στο newpost.gr πως αν συμβεί αυτό, τότε οι εκλογές είναι αναπόφευκτες γιατί δεν θα μπορεί η κυβέρνηση να λάβει και άλλες επιπλέον αιματηρές αποφάσεις για τους πολίτες που έχουν φτάσει τα όρια τους, ενώ οι κοινωνικές εκρήξεις (σε αυτή την περίπτωση) θεωρούνται σίγουρες.

Στην κυβέρνηση έχει ενταθεί το κλίμα αμφισβήτησης προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, και γι' αυτό ο Γιώργος Παπανδρέου προετοιμάζει όλο το ανθρώπινο πολιτικό δυναμικό που διαθέτει για να υποδεχτούν τα νέα μέτρα για την τριετία 2012-2015 ύψους 23 δισ. ευρώ , πραγματοποιώντας συσκέψεις και συναντήσεις με υπουργούς και βουλευτές.

Παράλληλα σε κομματικό επίπεδο στρώνεται το χαλί για να μην υπάρξουν και από εκεί αντιδράσεις σε ό,τι αφορά κυρίως τους πράσινους συνδικαλιστές ώστε αύριο Πέμπτη στο υπουργικό συμβούλιο η ανακοίνωση των μέτρων να υποστηριχθεί από όλους ανεξαρτήτως γιατί το σοκ θα είναι πολύ μεγάλο.
Επίσης γίνονται και προετοιμασίες σε επικοινωνιακό επίπεδο, ώστε να καταφέρει η κυβέρνηση να μην παραμείνουν στον αφρό της είδησης μόνο τα νέα μέτρα, αλλά συνολικά όλο το πακέτο που περιλαμβάνει εκτός των νέων μέτρων, μέτρα για την ανάπτυξη αλλά και συγκεκριμένα μέτρα για τις αποκρατικοποιήσεις. Θα παρουσιαστούν δηλαδή αναλυτικά ποιες εταιρίες του δημοσίου θα αξιοποιηθούν ώστε να βρει η κυβέρνηση πόρους για να χρηματοδοτήσει τα δάνεια και το χρέος της χώρας.
Από newpost