Ανελέητο σφυροκόπημα στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου επιφύλασσε για τη δεύτερη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ μέσα σε 24 ώρες ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.
«Δεν με έπεισε ο υπουργός Οικονομικών», είπε ο πρώην συγκεντρωσιάρχης του Ανδρέα Παπανδρέου, καταλογίζοντάς του ότι «φέρεται σαν να έχει το αλάθητο του Πάπα» και δηλώνοντας ενοχλημένος από το ότι «βλέπει τους ανθρώπους σαν λογιστικές μονάδες». Σημειώνοντας δε ότι ο ίδιος δεν εμπιστεύεται το οικονομικό επιτελείο στο σύνολό του, ζήτησε την ....
παραμονή στο Δημόσιο των στρατηγικού χαρακτήρα ΔΕΚΟ, μη μπορώντας να δεχθεί το 'ξεπούλημα', όπως είπε. Απευθυνόμενος πια στον πρωθυπουργό, του θύμισε με νόημα πως πριν από 20 χρόνια, ήταν ο πατέρας του που δήλωνε προφητικά από την Μαδρίτη ότι «η ενέργεια και οι επικοινωνίες πρέπει να ανήκουν στο Δημόσιο»...Ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ δεν έμεινε εκεί. Ζήτησε ανασχηματισμό της κυβέρνησης, με νέα άτομα που θα έχουν σφαιρική εικόνα του τι συμβαίνει στην κοινωνία, «Το χρέος, είναι χρέος σε καθήκον», είπε, αναρωτούμενος αργότερα το βράδυ σε πηγαδάκι στην Ιπποκράτους, αν «υπάρχει κυβέρνηση και συλλογικότητα, ή τελικά ο καθένας κάνει την τρέλα του». Εντός της συνεδρίασης πάντως και μιλώντας επί του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, ζήτησε και αυτός -μετά από πολλούς βουλευτές που είχαν προηγηθεί- συγκεκριμένο σχέδιο και χρονοδιαγράμματα, καθώς και αναπτυξιακό σχέδιο για την χώρα, με συγκεκριμένες δράσεις στους πέντε τομείς της ελληνικής οικονομίας, τον τουρισμό, τη γεωργία, την κτηνοτροφία, τη ναυτιλία και την έρευνα.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου, που τελείωσε λίγο πριν από τις 11 το βράδυ πάντως, σε μία εξαντλητική μέρα για τους συμμετέχοντες, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο 'οδικός χάρτης' που παρουσίασε, αποτελεί στην ουσία μία πρόταση που θα εξειδικευτεί μέσα από τον διάλογο, με ανώτατα στελέχη του οικονομικού επιτελείου άλλωστε να έχουν εκτιμήσει ως 'καλή ιδέα' σε ανύποπτο χρόνο νωρίτερα, ακόμα και την αποστολή του στους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Εντός του ΠΑΣΟΚ πάντως, συμφωνήθηκε η αναλυτική συζήτηση στην πορεία προς την Εθνική Συνδιάσκεψη του Σεπτεμβρίου, καθώς και η διοργάνωση «ειδικών συζητήσεων για ειδικά θέματα».
Από iefimerida
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου