Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Ανοιχτή σύγκρουση Μιχελάκη- Αλογοσκούφη

«Εμφύλιο» στη ΝΔ προκάλεσε η δήλωση του Γιάννη Μιχελάκη σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι η απογραφή Αλογοσκούφη ήταν  πράξη εξίσου «εγκληματική» με τις πρόσφατες δηλώσεις Πάγκαλου στην Κωνσταντινούπολη.

Κύκλοι του κ. Αλογοσκούφη απάντησαν ότι η απογραφή που έγινε στην ελληνική οικονομία, αποτελούσε προεκλογική δέσμευση της ΝΔ και ότι την έκανε η Eurostat η οποία και την είχε ζητήσει από το 2002.

Απάντησαν κύκλοι της ΝΔ, ξεκαθαρίζοντας κυρίως ότι η δήλωση του εκπροσώπου του κόμματος δεν αποτελούσε επ’ ουδενί αιχμή κατά του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή με τον ...
οποίο ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς διατηρεί θερμότατη σχέση, όπως φάνηκε και στη συνάντησή τους στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Πρόσθεσαν ότι αντιθέτως, ο Γιώργος Αλογοσκούφης έβαλε κατά του Καραμανλή με τον διάλογο που είχε με το ΒΗΜΑ και το «ας τα για αργότερα».

Ανταπάντηση έδωσαν κύκλοι του Γ. Αλογοσκούφη, καλώντας τη ΝΔ να διαβάσει όλο το κείμενο και την ανακοίνωση- διάψευση που το ακολούθησε και να αναλογιστεί αν έχει ποτέ δοθεί τέτοια κάλυψη στον Κώστα Καραμανλή από τον Αντώνη Σαμαρά.

Συνεργάτες του Α. Σαμαρά, σχολίασαν ότι η διατύπωση Μιχελάκη ήταν σχεδόν προσχεδιασμένη και πρόσθεσαν ότι από τη στιγμή που η Ελλάδα μπήκε στο ευρώ δεν υπάρχει νόημα απογραφής μιας και οι εταίροι γνωρίζουν καλά την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Προσέθεσαν- καλύπτοντας τον εκπρόσωπο τύπου- ότι η απογραφή, το μόνο που προσέφερε ήταν να εμφανίσει μεγαλύτερο το έλλειμμα και να δώσει αφορμή για σχόλια που οδήγησαν τα περίφημα Greek statistics.
Από newpost