Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Στα κλεφτά η επίσκεψη Λοβέρδου στα νοσοκομεία Γουμένισσας, Κιλκίς

«Δεν πρόκειται να υποβαθμιστούν ούτε να κλείσουν τα νοσοκομεία της Γουμένισσας και του Κιλκίς». Αυτό διαβεβαίωσε τους Κιλκισιώτες κατά τη διήμερη επίσκεψή του εκεί ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ηταν μια επίσκεψη που, κατά τα άλλα, εξελίχθηκε σε κλεφτοπόλεμο μεταξύ υπουργού, γιατρών και εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς.

Βασικός λόγος της μετάβασης του υπουργού στο Κιλκίς ήταν να διαιτητεύσει σε φιλικό αγώνα μπάσκετ το οποίο διοργάνωσαν -στο πλαίσιο εκστρατείας αντιμετώπισης του ...
καρκίνου του στήθους- ο Σύλλογος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών και ο «Στόχος» (το ελληνικό παράρτημα της παγκόσμιας οργάνωσης «Η μόδα καταπολεμά τον καρκίνο του στήθους»). Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος για το απόγευμα του Σαββάτου, αλλά ο υπουργός τελικά δεν πήγε. Πέρασε από το γήπεδο με πολύ μεγάλη καθυστέρηση.

Οπως όλα έδειξαν, αιτία για τη μη συμμετοχή του στον αγώνα των βετεράνων καλαθοσφαιριστριών ήταν η... θερμή υποδοχή που του προετοίμασαν δεκάδες γιατροί και εργαζόμενοι του τοπικού νοσοκομείου, στην είσοδο του κλειστού γυμναστηρίου.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από το χώρο του νοσοκομείου και κατέληξαν έξω από το κλειστό γυμναστήριο, φωνάζοντας για τις τραγικές ελλείψεις και για την τριτοκοσμική εικόνα της δημόσιας υγείας στο νομό.

Οι περιγραφόμενες εξελίξεις «επέβαλαν» αλλαγή προγράμματος για τον υπουργό: ο Ανδρέας Λοβέρδος επισκέφθηκε εκείνη την ώρα το δεύτερο νοσοκομείο του νομού, αυτό της Γουμένισσας, κάνοντας γνωστό πως χθες, Κυριακή, θα επισκεπτόταν και το νοσοκομείο στην πόλη του Κιλκίς. Αυτό και έκανε. Αλλά δεν προέκυψε συνάντηση μεταξύ υπουργού, γιατρών και εργαζόμενων στο Νοσοκομείο του Κιλκίς, το οποίο εφημέρευε και οι γιατροί ήταν συγκεντρωμένοι στα εξωτερικά ιατρεία περιμένοντας τον υπουργό.

«Προσβλητική συμπεριφορά»

«Ο υπουργός επισκέφθηκε το ΕΚΑΒ και ακολούθως έκανε ένα πέρασμα από το χώρο της ορθοπεδικής κλινικής, συνοδευόμενος από τον κ.Φλωρίδη. Οταν μας είδαν στα εξωτερικά ιατρεία, σηκώθηκαν και έφυγαν σαν τους κλέφτες. Προσβληθήκαμε από τη συμπεριφορά αυτή. Κάποιοι φώναξαν ουουουου...», αναφέρει στην «Ε» η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Κιλκίς, Λέτα Ζωτάκη και συνεχίζει:

«Ζητάμε να επανέλθει το νοσοκομείο στην προτεραία κατάστασή του, διότι αυτή τη στιγμή ο υπουργός διαβεβαιώνει ότι το νοσοκομείο δεν κλείνει, αλλά κι αυτό, όπως και τα περισσότερα νοσοκομεία, είναι φάντασμα: δεν λειτουργεί, δεν έχουμε βασικά υλικά, ούτε γάζες ούτε καν απορρυπαντικά πλυντηρίου για τα σεντόνια των αρρώστων. Οι γιατροί είναι ελάχιστοι και με το ζόρι βγαίνουν οι εφημερίες, αν βγαίνουν. Μόνο έκτακτα περιστατικά μπορούμε να εξυπηρετούμε...».
Του ΜΠΑΜΠΗ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ από enet