Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Η "πράσινη" Τίνα ξόδεψε 19.000 ευρώ για...σπόρους

Η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, φαίνεται να έχει εμμονή με τις “πράσινες” εκθέσεις σε μουσεία και εγκρίνει υπέρογκες δαπάνες για την μεταφορά και την φύλαξη των έργων που εκθέτει το υπουργείο της.
Η εμμονή της όμως αυτή κοστίζει ακριβά στο ελληνικό Δημόσιο και εγείρει ερωτηματικά η διάθεση πολλών χιλιάδων ευρώ σε ιδιωτικές μεταφορικές εταιρίες, όταν κατά άλλα η κυβέρνηση ετοιμάζει περικοπές στις οικονομικές δαπάνες των υπουργείων.

Σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που αναρτήθηκε στο πρόγραμμα Διαύγεια στις 24 Μαρτίου του 2011 αναφέρεται συγκεκριμένα:...


“Εγκρίνουμε δαπάνη ποσού 18.450. ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ για την εγκατάσταση του έργου “Κιβωτός” στο Μουσείο Μπενάκη από την εταιρία “Μιχάλης Γαβριήλ κ ΣΙΑ Ο.Ε.

Ποσό υπέρογκο αν αναλογιστεί κανείς ότι ο ανάδοχος έπρεπε απλώς να αναλάβει την εγκατάσταση και επανεγκατάσταση του έργου Κιβωτός , τη μεταφορά του έργου και το... αμπαλάζ.

“Σε συνέχεια της συμμετοχής του ΥΠΕΚΑ στην έκθεση Biennale Di Venezia 2010 με θέμα “Παλαιοί Σπόροι. Νέες Καλλιέργειες” κρίνεται σκόπιμο να παρουσιαστεί το ανωτέρω στο ελληνικό κοινό, σε έκθεση που διενεργείται από τις 28 Μαρτίου μέχρι τις 22 Μαίου” επισημαίνεται στο εν λόγω έγγραφο.

Ουδείς θα μπορούσε να αμφισβητήσει τη σπουδαιότητα της έκθεσης στο Μουσείο Μπενάκη, ωστόσο εν μέσω οικονομική κρίσης τα 18.450 ευρώ σε ιδιωτική εταιρία για... μεταφορά και εγκατάσταση σπόρων σε μουσείο είναι τουλάχιστον ένα ποσό αρκετά προκλητικό.
Από newpost