Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Αστυνομικοί - «φιλιππινέζες» στην υπηρεσία πολιτικών

Ενώ η κρίση διαλύει την ΕΛ.ΑΣ.
Την ώρα που η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο και οι πολίτες μένουν απροστάτευτοι στις διαθέσεις των κακοποιών, εκατοντάδες αστυνομικοί εξακολουθούν να υπηρετούν στη φύλαξη πολιτικών προσώπων. Και μπορεί η αστυνομική προστασία να είναι πραγματικά απαραίτητη για κάποιους, για πολλούς όμως οι αστυνομικοί φρουροί δεν είναι τίποτα παραπάνω από προσωπικοί βοηθοί, που εκτελούν θελήματα ή λειτουργούν ως μπάτλερ εκείνων που θεωρητικά προστατεύουν.

Και όλα αυτά την ώρα που η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι οι αστυνομικοί θα φύγουν από τα γραφεία και τα πρόσωπα και θα επιστρέψουν στον δρόμο, κοντά ...
στον πολίτη. Μέσα σε αυτό το κλίμα… γενναιόδωρης παροχής προστασίας προς τα πολιτικά πρόσωπα εντάσσονται και δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα κακής χρήσης της έννοιας «αστυνομική προστασία», την οποία πληρώνει βεβαίως ο Ελληνας φορολογούμενος.
Στη μία περίπτωση ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος με βάση τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη φυλάσσεται από συνολικά 18 αστυνομικούς. Η εικόνα του κ. Τσίπρα να προσέρχεται στο Μέγαρο Μαξίμου για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό με έναν εκ των αστυνομικών του να περπατάει πίσω του κρατώντας του την ομπρέλα για να τον … προστατεύσει από τις σταγόνες της βροχής, θύμισε σε πολλούς τους αστυνομικούς-μπάτλερ του κ. Ρουσόπουλου που του κρατούσαν την ομπρέλα σε κάθε ευκαιρία.
Το δεύτερο παράδειγμα κατάχρησης της αστυνομικής προστασίας αφορά τον βουλευτή της Ν.Δ κ. Αρη Σπηλιωτόπουλο, ο οποίος στέλνει έναν εκ των δύο αστυνομικών του για τα ψώνια της εβδομάδας στο σούπερ μάρκετ. Ο αστυνομικός «συνελήφθη» από τον φωτογραφικό φακό έξω από το γκαράζ της μεζονέτας του «γαλάζιου» πολιτικού στο Κολωνάκι να επιστρέφει φορτωμένος…

Αστυνομικός-αχθοφόρος για τα ψώνια του Αρη
Εκτός από σκιά του κ. Σπηλιωτόπουλου, ο υπαστυνόμος που πληρώνεται από το ελληνικό κράτος για να τον προστατεύει έχει χρεωθεί και την «ειδική αποστολή», όπως μαρτυρεί ο φακός, να μεταφέρει ψώνια με είδη πρώτης ανάγκης αλλά και τα χαρτιά υγείας του «γαλάζιου» πρώην υπουργού

Στην περίπτωση του βουλευτή και τομεάρχη Παιδείας της Ν.Δ. κ. Αρη Σπηλιωτόπουλου, το κράτημα της ομπρέλας του κ. Αλέξη Τσίπρα από τον αστυνομικό του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένα απλώς πταίσμα. Η εικόνα του αρμόδιου αστυνομικού για την ασφάλεια του «γαλάζιου» πολιτικού να κουβαλάει τα ψώνια του από το σούπερ μάρκετ προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση και δείχνει ότι οι αστυνομικοί που έχουν «χρεωθεί» σε πολιτικούς, αντί να έχουν ως κύριο καθήκον τη φύλαξή τους, φτάνουν πολλές φορές στο σημείο και τις περισσότερες χωρίς τη θέλησή τους να εκτελούν χρέη… φιλιππινέζας.

Ο υπαστυνόμος Β' Κ. Ρ. είναι εδώ και αρκετά χρόνια η σκιά του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή κ. Σπηλιωτόπουλου.

Είναι ο άνθρωπος που θεωρητικά είναι πανέτοιμος να επέμβει για να τον προστατεύσει αν το απαιτήσουν οι συνθήκες. Γι’ αυτό άλλωστε έχει εκπαιδευτεί.
Ο κ. Σπηλιωτόπουλος, όμως, αν και έχει στη διάθεσή του όχι έναν αλλά δύο αστυνομικούς, έχει διαφορετική άποψη για τον πραγματικό ρόλο των αστυνομικών, τους οποίους αντιλαμβάνεται περισσότερο ως… παιδιά για τα θελήματα.

Οι «ειδικές αποστολές» που τους αναθέτει περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα ψώνια από τον μανάβη της περιοχής και από το πλησιέστερο σούπερ μάρκετ. Μέχρι και τις τσάντες με χαρτί υγείας φαίνεται να κουβαλάει στη φωτογραφία ο υπεύθυνος για τη φύλαξη του βουλευτή της Ν.Δ.

Ηταν μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, όταν ο φωτογραφικός φακός τον συνέλαβε έξω από το γκαράζ της μεζονέτας στο Κολωνάκι, έχοντας μόλις σταθμεύσει το βουλευτικό Lexus έξω απ’ αυτό. Ο ψαρομάλλης αστυνομικός είχε φορτωθεί με γεμάτες από τα ψώνια σακούλες και ετοιμαζόταν να τις παραδώσει στην οικιακή βοηθό, την οποία έχει προσλάβει ο βουλευτής ως μόνιμη για τις δουλειές του σπιτιού. Αγνωστο παραμένει το γιατί ο πολιτικός δεν αναθέτει σε αυτή τη γυναίκα τα ψώνια της οικίας του, αλλά προτιμάει για τον συγκεκριμένο σκοπό να απασχολεί τον αστυνομικό του, ο οποίος κατά τα άλλα πληρώνεται από τον ελληνικό λαό για να τον προστατεύει.

Ενστολος μπάτλερ κρατάει την ομπρέλα του cool Αλέξη
Πώς ο πρόεδρος του ΣΥΝ από ιδεολόγος της Αριστεράς μετατράπηκε σε ιδεολογικό κλώνο Ρουσόπουλου - 18 αστυνομικούς έχει στην υπηρεσία του ο κατά τ' άλλα αντιεξουσιαστής Τσίπρας!

Ούτε ένας ούτε δύο, αλλά 18 αστυνομικοί πληρώνονται από το ελληνικό κράτος για να φυλάνε τον κ. Αλέξη Τσίπρα, την ώρα που κάποιοι συνάδελφοί τους χάνουν τη ζωή τους για να προστατεύουν τους απλούς πολίτες.

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί έναν από τους 18 προσωπικούς φρουρούς του ως «μπάτλερ» προκειμένου να του κρατάει την ομπρέλα για να προστατευτεί από τη βροχή. Στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου με τον κ. Τσίπρα, σχεδόν όλοι παρακολούθησαν τις δηλώσεις του προέδρου του Συνασπισμού όταν βγήκε από το Μέγαρο Μαξίμου. Λίγοι ήταν όμως εκείνοι που αντελήφθησαν πως ο κ. Τσίπρας, εκτός από τους συνεργάτες του που τον συνόδευαν, είχε «χρεώσει» και σε έναν από τους αστυνομικούς του όχι μόνο τη φύλαξή του αλλά και την... ομπρέλα του! Ο συγκεκριμένος αστυνομικός, ο οποίος συνοδεύει τον κ. Τσίπρα σε αρκετές δημόσιες εμφανίσεις του, κρατούσε την ομπρέλα πάνω από το κεφάλι του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να μη βραχεί μέχρι να φτάσει στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά και αργότερα στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους.

Είναι λογικό βέβαια να αναρωτιέται κανείς πώς ο κ. Τσίπρας άλλαξε τόσο πολύ μέσα σε λίγα χρόνια. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο φωτογραφικός φακός τον είχε απαθανατίσει να πηγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και σε άλλες συναντήσεις, με τη μηχανή του και ένα τελείως διαφορετικό στυλ, που απέκλειε σχεδόν το ενδεχόμενο να ακολουθήσει το παράδειγμα Ρουσόπουλου, ο οποίος άλλωστε ήταν ο... πρώτος διδάξας που είχε εισάγει τη νέα ιδιότητα των αστυνομικών στα ελληνικά δεδομένα: αστυνομικοί-μπάτλερ, ταγμένοι στο πλευρό πολιτικών προσώπων για να τους κρατάνε την ομπρέλα!

Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Στο πιο χειμωνιάτικο απόγευμα του Μάρτη και ενώ όλοι οι εργαζόμενοι -για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ... μάχεται- γίνονται μούσκεμα από τη βροχή περιμένοντας τη δήλωση του κ. Τσίπρα, εκείνος συντονίζει τον βηματισμό του με τον αστυνομικό του για να μη βγει το κεφάλι του έξω από την ομπρέλα...